Marmara depremi’nin 26. yılında AFAD’dan anma mesajı

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), 17 Ağustos 1999’da meydana gelen Marmara Depremi’nin 26’ncı yıl dönümünde hayatını kaybedenleri andı.

RİZE - 17-08-2025 10:15

Marmara depremi’nin 26. yılında AFAD’dan anma mesajı

AFAD’ın Next Sosyal hesabından yapılan paylaşımda, üzerinden 26 yıl geçmesine rağmen depremin acısının hala taze olduğu vurgulandı.
Paylaşımda, afetlerin hem Türkiye hem de dünya için kaçınılmaz bir gerçek olduğuna işaret edilerek, Türkiye’nin deprem kuşağında yer aldığı hatırlatıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Ülkemiz, sahip olduğu tektonik, sismik, topografik ve iklimsel özellikler nedeniyle doğa kaynaklı afetlerle sık sık karşı karşıya kalıyor. Depremleri engellemek mümkün değil; ancak deprem öncesinde yapılacak hazırlıklar ve deprem anında sergilenecek doğru davranışlarla can ve mal kayıplarının önüne geçilebilir. 17 Ağustos Marmara Depremi başta olmak üzere afetlerde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyoruz. Sadece o günü değil, ülkemizin deprem gerçeğini de akılda tutalım.”

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Çaykur’ da Performans Gösteren Fabrika Müdürlerine Plaket

Çaykur’ da Performans Gösteren Fabrika Müdürlerine Plaket

16-05-2026 - RİZE

Rizeli Yazar Selen Karagöz Diyarbakır’da Okurlarıyla Buluştu

Rizeli Yazar Selen Karagöz Diyarbakır’da Okurlarıyla Buluştu

16-05-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar