‘Leyla Hanım’ Anadolu’dan Avrupa’ya ödülleri topluyor

Türkiye’de doğrudan halkın oylarıyla seçilen ilk kadın belediye başkanı Leyla Atakan’ın hayatını konu alan Leyla Hanım belgesel filmi festival yolculuğuna devam ederken Anadolu’dan Avrupa’ya ödülleri toplamayı sürdürüyor

KÜLTÜR - SANAT - 20-08-2022 14:27

‘Leyla Hanım’ Anadolu’dan Avrupa’ya ödülleri topluyor

 İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’in öncülüğüyle hayata geçirilen ve Cumhuriyet’in sembol kadınlarından biri olarak tarihte iz bırakan Leyla Atakan’ın hayatını konu alan Leyla Hanım belgesel filmi, ulusal ve uluslararası festivallerden ödüllerle dönüyor. Leyla Hanım belgeseli Uluslararası Anadolu Film Ödülleri’nde de boy gösterdi. 

“EN İYİ BELGESEL ÖDÜLÜ”

23. Uluslararası Altın Safran Belgesel Film Festivali, IFA İstanbul Film Ödülleri ve Berlin İndie Film Awards’tan ödülle dönen Leyla Hanım belgesel filmi Anatolian Film Awards’ta (Uluslararası Anadolu Film Ödülleri) En İyi Belgesel Ödülünü kazandı. Tarihi filmde Leyla Atakan’ı ünlü oyuncu Özge Borak canlandırırken Beyti Engin, Serhan Aslan, Bekir Aksoy, Devrim Nas, Anıl Taşezen, Barış Kıralioğlu, Belma Canciğer, Aylin Aras ve MaNga’nın solisti Ferman Akgül gibi değerli sanatçılar filmin kadrosunda yer alıyor. 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER

"Karabaht" Soma maden faciasının acısını çocukların gözünden anlatıyor

15-05-2026 - KÜLTÜR - SANAT

REVAK’tan Rize Kültürüne Yeni Eser: “Kalkandere Seyahatnamesi” Yayımlandı

REVAK’tan Rize Kültürüne Yeni Eser: “Kalkandere Seyahatnamesi” Yayımlandı

12-05-2026 - KÜLTÜR - SANAT

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar