KGK 7 yaşında: Gazetecilik Meslek Birliği Yasası en temel hedefimiz

Küresel Gazeteciler Konseyi Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, kuruluş yıldönümünde yapay zekâ kaynaklı sahte içeriklere ve mesleki güvencesizliğe dikkat çekti.

ANKARA - 13-10-2026 18:48

KGK 7 yaşında: Gazetecilik Meslek Birliği Yasası en temel hedefimiz

ANKARA (İGFA) - Küresel Gazeteciler Konseyi (KGK), kuruluşunun 7’nci yılını kutluyor. 14 Ekim 2019’da Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle “Uluslararası Birlik” statüsünde kurulan konseyin Genel Başkanı Mehmet Ali Dim, yıldönümü dolayısıyla yaptığı açıklamada, KGK’nın kısa sürede uluslararası ölçekte güçlü bir medya diplomasisi ağına dönüştüğünü söyledi.

Dim, 88 ülke ve Türkiye’nin 81 ilindeki temsilcilerle birlikte sınırları aşan bir meslek dayanışması kurduklarını belirterek, pandemi sürecinden 6 Şubat depremlerine, Anadolu’dan Avrupa ve Türk dünyasına uzanan buluşmalarla önemli bir mesafe aldıklarını ifade etti.

“GAZETECİLİK CİDDİ TEHDİTLERLE KARŞI KARŞIYA”

Açıklamada, gazeteciliğin bugün yapay zekâ ile üretilen sahte içerikler, sosyal medya gazeteciliği, ekonomik güvencesizlik ve meslek unvanının kötüye kullanılması gibi sorunlarla karşı karşıya olduğu vurgulandı.

Bu tehditlere karşı en kalıcı çözümün gazetecinin hukuki güvenceye kavuşması olduğunu belirten Dim, Gazetecilik Meslek Birliği Yasasının KGK’nın kuruluşundan bu yana savunduğu temel hedef olduğunu kaydetti.

“MEDYA İŞ BİRLİĞİNDE ÖNCÜ OLACAĞIZ”

Dim, önümüzdeki dönemde KGK’yı Türk dünyası, Balkanlar, Orta Doğu, Avrupa ve Afrika arasında medya iş birliğinin öncü kuruluşu yapma kararlılığını da yineledi.

Açıklamasında, görev başında hayatını kaybeden basın emekçilerini rahmetle andığını belirten Dim, KGK’nın 7’nci kuruluş yıldönümünü hakikatten taviz vermeyen tüm meslektaşlar adına kutladığını söyledi.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
TARSİM’de 2027 ayarı... Don teminatı 25 ürüne çıkarıldı

TARSİM’de 2027 ayarı... Don teminatı 25 ürüne çıkarıldı

13-10-2026 - ANKARA

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin Büyükelçisini kabul etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 ülkenin Büyükelçisini kabul etti

13-10-2026 - ANKARA