ANKARA (İGFA) - Son günlerde Türkiye ile Azerbaycan arasında yaşanan bazı tartışmaların yapay polemiklere dönüştürülmesine karşı Serkan Torun, ziyaretinde birlik ve kardeşlik vurgusu yaptı. Torun, iki ülke arasındaki bağların gündelik tartışmaların ötesinde, ortak tarih ve ortak gelecek anlayışına dayandığını ifade etti.
Dost Parti Genel Başkanı Rıdvan Eşin’in Azerbaycan’a ilişkin açıklamasındaki “Kök de gövde de Türk’tür” sözünün bu anlayışı özetlediğini belirten Torun, “Şu veya bu sebeple dallarımız ayrı yönlere uzanmış, aramızda kırgınlıklar ve küskünlükler yaşanmış olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki bu ağacın kökü de gövdesi de birdir. Fikir ayrılıkları ve gönül kırgınlıkları olabilir; fakat bu davanın mayası birdir. O mayayı yaşatan, Türk dünyasının ortak geleceğidir.” dedi.
Türkiye ile Azerbaycan halklarının tarihî ve kültürel bağlarına dikkat çeken Torun, ayrışma dili yerine kucaklaşmanın ve dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı.
“Türk’ün Türk’e düşmanlık diliyle seslenmesi, ortak davamıza zarar verir" diyen Serkan Torun, "Türkiye ve Azerbaycan arasındaki kardeşliği korumak, güçlendirmek ve ortak değerler etrafında buluşmak bugün her zamankinden daha önemlidir” dedi. Torun sözlerini, “Ayrışma değil, kucaklaşma vaktidir. Rahmetli Ebulfez Elçibey’in ruhunu şad edecek olan da Türk dünyasının birlik ve dayanışmasıdır. Ne mutlu Türk’üm diyene!” diyerek noktaladı.




















