Karahasanlı'da Asfalt Krizi: Şehrin Merkezinde "Toz Hortumu" Kabusu!

Denizli'nin Merkezefendi ilçesine bağlı Karahasanlı Mahallesi 2096 Sokak, altyapı ve üstyapı eksiklikleri nedeniyle zor günlerden geçiyor. Bölgede aylardır beklenen asfaltlama çalışmalarının yapılmaması, yaz aylarının kavurucu sıcağı ve rüzgârla birleşince yerini devasa toz hortumlarına bıraktı.

DENİZLİ - 20-08-2026 08:17

Karahasanlı'da Asfalt Krizi: Şehrin Merkezinde

Şehir merkezinde, üstelik sağlık komplekslerine ve yeni yerleşim yerlerine oldukça yakın bir konumda bulunan bölgede, sokakların adeta bir çöl görünümünde olması vatandaşların sabrını taşırdı. Rüzgârlı havalarda boş araziden kalkarak gökyüzüne yükselen ve çevredeki binaları yutan dev toz bulutları, cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

"Sağlığımız Tehdit Altında, Evimizde Mahsur Kaldık"

Görüntülerin sosyal medyada yayılmasının ardından tepkilerini dile getiren mahalle sakinleri, durumun artık bir çevre düzenlemesi sorununun ötesine geçerek ciddi bir halk sağlığı problemine dönüştüğünü vurguluyor.

Toz bulutları nedeniyle pencerelerini dahi açamadıklarını belirten vatandaşlar, "Burası şehrin merkezi ama şartlar köy yollarından farksız. Havada uçuşan toz toprak yüzünden nefes almakta zorlanıyoruz. Çocuklarımızı dışarı çıkaramıyoruz, evlerimizin içi gün aşırı toz tabakasıyla kaplanıyor. Araçlarımız rögarlara ve çukurlara düşme tehlikesi geçiriyor" diyerek yaşadıkları mağduriyeti anlattı.

Gözler Yetkili Mercilerde

Aylardır sıcakta toza, yağışta ise çamura mahkûm edildiklerini belirten bölge halkı, bu çağdışı görüntünün Denizli'ye yakışmadığını ifade ediyor. Vatandaşlar, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve ilgili yerel yönetim birimlerinden 2096 Sokak ve çevresindeki yollar için acil müdahale ve asfaltlama çalışması bekliyor.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Denizli’nin ulaşım röntgeni çekildi, 2040 vizyonu belirlendi

Denizli’nin ulaşım röntgeni çekildi, 2040 vizyonu belirlendi

19-08-2026 - DENİZLİ

Denizli'de Başkan Çavuşoğlu LGS şampiyonlarını ağırladı

Denizli'de Başkan Çavuşoğlu LGS şampiyonlarını ağırladı

24-07-2026 - DENİZLİ

deneme bonusu