Kaldırılan vergiler geri geliyor. Ev ve arsa satanlar yanacak

Yeni vergi paketiyle ekonomiye katkısı olmayan muafiyet ve istisnalara son verilmesi planlanıyor. Kurumlar vergisinden, gelir vergisine, KDV’den tapu harçlarına kadar birçok başlıkta düzenleme yapılacak. Gayrimenkuller de gerçek değeri üzerinden alınıp satılacak.

EKONOMİ - 28-05-2024 14:10

Kaldırılan vergiler geri geliyor. Ev ve arsa satanlar yanacak

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in geçtiğimiz günlerde gündeme getirdiği, çok uluslu şirketlerden asgari kurumlar vergisi alınması uygulaması da yeni vergi paketinde yer alacak.
Yeni pakette, teşvik, istisna veya muafiyet kapsamına girse bile firmaların ödeyeceği kurumlar vergisinin yüzde 15’in altına düşmemesine yönelik düzenleme yapılacağı belirtiliyor.
Benzer bir uygulama yurt içindeki firmalar için de geçerli olacak. Bu kapsamda, devletin verdiği teşviklerden ya da vergi istisnalarından yararlansa bile, bir şirket asgari bir kurumlar vergisi ödemek zorunda olacak.
Hükûmetin yaptığı bir başka çalışma ise gayrimenkullerin ve arsaların gerçek değeri üzerinden alım satımı konusunda olacak. Bir anlamda imar rantı veya taşınmaz satışından elde edilen gelirlerin gerçek değeri üzerinden vergilendirilmesi gündeme gelecek.
AKP, Maliye Bakanlığı’nın yaptığı çalışmaların kısa süre içinde Meclis gündemine geleceğini, tatil öncesinde ekonomi alanında hazırlanacak bir torba teklifle, vergi mevzuatındaki güncellemelerin yasalaştırılacağını kaydetti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Emekli maaşları ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bakanlık açıkladı

Emekli maaşları ve Kurban Bayramı ikramiyeleri ne zaman ödenecek? Bakanlık açıkladı

12-05-2026 - EKONOMİ

Çay Fiyatları Cep Yakıyor: Market Raflarındaki Yeni Rakamlar Gündem Oldu

Çay Fiyatları Cep Yakıyor: Market Raflarındaki Yeni Rakamlar Gündem Oldu

12-05-2026 - EKONOMİ

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar