İletişim'den 'mayın avlama gemileri' açıklaması

İletişim Başkanlığı, bazı basın yayın organlarında yer alan, "Birleşik Krallık tarafından Ukrayna’ya hibe edilen mayın avlama gemilerinin Türk Boğazlarından Karadeniz’e geçişlerine izin verildi" iddiasının doğru olmadığını açıkladı.

DÜNYA - 02-01-2024 18:07

İletişim'den 'mayın avlama gemileri' açıklaması

İletişim Başkanlığı bünyesindeki Dezenformasyonla Mücadele Merkezi'nden yapılan yazılı açıklamada, Birleşik Krallık mayın avlama gemileriyle ilgili açıklama yaptı.

Türkiye'nin Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik özel askeri operasyonunu derhal “savaş” olarak tanımlayarak, Montrö Boğazlar Sözleşmesi’nin 19'uncu maddesi uyarınca savaşan tarafların (Rusya ve Ukrayna) savaş gemilerine Boğazları kapttığının altı çizilen açıklamada, "1936 yılından beri Montrö Sözleşmesi’ni tarafsız bir şekilde ve titizlikle uygulayan Türkiye; Karadeniz’de gerilimin tırmanmasının önlenmesini teminen, bu savaş boyunca da değişmez kararlılığını ve ilkeli tutumunu muhafaza etmektedir. Birleşik Krallık tarafından Ukrayna’ya hibe edilen mayın avlama gemilerinin, savaş devam ettiği müddetçe Türk Boğazlarından Karadeniz’e geçişlerine izin verilmeyeceği, ilgili müttefiklerimize bildirilmiştir" ifadeleri yer aldı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Ebola salgınında can kaybı 1405'e yükseldi

Ebola salgınında can kaybı 1405'e yükseldi

27-07-2026 - DÜNYA

ABD'nin 'sıfır kayıp' yalanı çöktü! İran vurulan hedefleri tek tek ifşa etti: Üsler yerle bir edildi, en az 200 asker öldürüldü!

ABD'nin 'sıfır kayıp' yalanı çöktü! İran vurulan hedefleri tek tek ifşa etti: Üsler yerle bir edildi, en az 200 asker öldürüldü!

27-07-2026 - DÜNYA