Fındıklı ve Pazar’daki Çay Fabrikalarında Grev Kararı

Özgür Çay tarafından satın alınan, eski Lipton’a ait Fındıklı ve Pazar ilçelerindeki çay fabrikalarında toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuçsuz kaldı. Taraflar arasında uzlaşma sağlanamaması üzerine işyerlerine grev kararı asıldı.

RİZE - 19-04-2026 00:43

Fındıklı ve Pazar’daki Çay Fabrikalarında Grev Kararı

Edinilen bilgilere göre, işçi temsilcileri ile işveren arasında yürütülen görüşmelerde ücretler, sosyal haklar ve çalışma koşullarına ilişkin başlıklarda anlaşma sağlanamadı. Sürecin tıkanmasıyla birlikte sendika tarafından yasal prosedürler tamamlanarak grev kararı ilan edildi.

Fabrika girişlerine asılan grev kararının ardından gözler tarafların yeniden masaya oturup oturmayacağına çevrildi. İşçiler, taleplerinin karşılanmasını beklerken, yetkililer sürecin diyalog yoluyla çözülmesi temennisinde bulundu.

Bölgede önemli bir istihdam kaynağı olan çay fabrikalarındaki gelişmeler yakından takip edilirken, grev kararının üretim sürecine nasıl yansıyacağı ise merak konusu oldu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Saadet Partisi Rize İl Divan Toplantısı Yapıldı: Kaçar’dan “Sükunet ve Milli Görüş” Vurgusu

Saadet Partisi Rize İl Divan Toplantısı Yapıldı: Kaçar’dan “Sükunet ve Milli Görüş” Vurgusu

24-05-2026 - RİZE

Köydeki Ekmekler Fırında, Balıklar Kiremitte

Köydeki Ekmekler Fırında, Balıklar Kiremitte

24-05-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar