Filiz Köseoğlu: “Engellilerin Kâğıt Üstünde Kalan Hakları Teslim Edilmelidir”

Devrimci Emekliler Sendikası (DEV Emekli Sen) Rize İl Temsilcisi Filiz Köseoğlu, Engelliler günü kapsamında yaptığı açıklamada, Türkiye’de nüfusun yaklaşık yüzde 15’ini oluşturan engelli bireylerin haklarının hâlâ tam anlamıyla karşılanmadığını belirterek güçlü mesajlar verdi.

RİZE - 03-12-2025 12:40

Filiz Köseoğlu: “Engellilerin Kâğıt Üstünde Kalan Hakları Teslim Edilmelidir”

 Köseoğlu, ağır ekonomik kriz koşullarında engelli yurttaşların yaşam mücadelesinin her zamankinden daha zor hâle geldiğini söyledi.
“Engelliler Sadece Seçim Dönemlerinde Hatırlanıyor”
Köseoğlu, engelli bireylerin toplumda en çok seçim arifelerinde gündeme geldiğine dikkat çekerek şunları kaydetti:
“Engellilerin siyasetçiler tarafından seçim dönemleri dışında hatırlandığı belki de tek haftadır. Oysa engelli yurttaşlar okulda, işyerinde, sokakta; eğitimden ulaşıma, çalışma yaşamından kamusal alanlara hayatın her alanında eşit haklara sahiptir ve bu hakların tanınması gerekmektedir.”
“Erişilebilirlik Sağlanmadıkça Eşitlik Mümkün Değildir”
Engellilerin yalnızca yasalarda değil, hayatın tüm alanlarında eşit haklara sahip olması gerektiğini vurgulayan Köseoğlu, Engelliler gününün hak mücadelesini büyütme açısından kritik bir dönem olduğunu belirtti:
“Engellilerin hayatın her alanında eşit haklara sahip olacağı güne kadar, erişilebilirliğin olmadığı hiçbir yerde engelin söz konusu olmayacağını anlatma ve hak mücadelemizi büyütme haftasıdır.”
“Ayrımcı ve Ötekileştirici Uygulamalara Karşı Mücadele Sürüyor”
DEV Emekli Sen olarak engelli hakları mücadelesini kendi mücadelelerinden bağımsız görmediklerini ifade eden Köseoğlu, engelli yurttaşların karşı karşıya kaldığı ayrımcı ve damgalayıcı muamelelere karşı örgütlü mücadelenin devam ettiğini söyledi.
“Engelli yurttaşların hem hak mücadeleleri hem de bu haklara erişim mücadeleleri biz emeklilerin de mücadelesinin bir parçasıdır” diyen Köseoğlu, engelli bireylerin haklarının gerçek anlamda teslim edilmesi gerektiğini vurguladı.
Köseoğlu’nun açıklaması, Rize’de engelli bireylerin günlük yaşamda karşılaştığı sorunlara dikkat çekerken, toplumsal farkındalık ve hak temelli mücadelenin önemini bir kez daha gündeme taşıdı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rize’de Eski Ülkücüler Yemekte Bir Araya Geldi

Rize’de Eski Ülkücüler Yemekte Bir Araya Geldi

24-08-2026 - RİZE

İyidere’de Yeni Işıklandırmalarla İlçenin Gece Görünümü Değişiyor

İyidere’de Yeni Işıklandırmalarla İlçenin Gece Görünümü Değişiyor

23-08-2026 - RİZE

deneme bonusu