Eğitim-Bir-Sen Rize Şube Başkanı Yığcı’dan “Sendikal Dil” Tepkisi

Adnan Yığcı, iki hafta önce yaptıkları “Okullarda Mobbing” başlıklı açıklamanın ardından bu kez bir sendika başkanının sosyal medya ifadelerine tepki gösterdi.

RİZE - 26-02-2026 13:50

Eğitim-Bir-Sen Rize Şube Başkanı Yığcı’dan “Sendikal Dil” Tepkisi

Yığcı, söz konusu açıklamalarda kullanılan dilin hukuki ve sendikal sınırları zorladığını, kamu görevlilerine yönelik tehdit algısı oluşturduğunu savundu. Sendikal mücadelenin tehdit, ima ya da kamuoyu baskısı üzerinden yürütülemeyeceğini belirten Yığcı, üyelik çalışmalarının ilke ve değer temelli olması gerektiğini ifade etti.
İdari bir tasarrufun kişisel husumet alanına çekilmesinin sendikal olgunlukla bağdaşmadığını dile getiren Yığcı, hiçbir eğitim çalışanının üstü kapalı ifadelerle baskı altına alınamayacağını kaydetti. Yığcı, “Tehdit algısı oluşturan bu ifadeler bir eğitimciye yakışmaz. İlgili kişinin özür dileyerek mesajını silmesi gerekir” dedi.
Konuya ilişkin idari ve yargısal süreçlerin gerektiğinde işletileceğini vurgulayan Yığcı, eğitim camiasının kutuplaştırılmasına ve yöneticilerin hedef gösterilmesine karşı olduklarını belirtti.
Eğitim kurumlarında sendikal faaliyet alanlarının kurum müdürleri tarafından belirlendiğini hatırlatan Yığcı, belirlenen alanlar dışında faaliyet yürütülemeyeceğini ifade etti. Söz konusu uygulamanın tüm sendikalara eşit mesafede ve mevzuat çerçevesinde gerçekleştirildiğini savundu.
Sınıfların öğrencilerin eğitim alanı olduğuna dikkat çeken Yığcı, bu alanlarda sendikal, ideolojik veya yönlendirici materyallerin bulundurulmasının uygun olmadığını belirtti. Pazar ilçesindeki uygulamanın da eşitlik ve mevzuat ilkesi doğrultusunda yapıldığını ifade etti.
Yığcı, “Amaç sendikal yetki ise bunun yolu gerilim değil, sahada emek ve güven üretmektir” diyerek, süreci hukuk çerçevesinde ve kurumsal sorumluluk bilinciyle takip edeceklerini kamuoyuna duyurdu.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Fındıklı'da İki Otomobil Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı

Fındıklı'da İki Otomobil Çarpıştı: 2 Kişi Yaralandı

30-06-2026 - RİZE

Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şubesi’nde Güven Tazeledi: Fatih Kandemir Yeniden Başkan Seçildi

Öz Gıda-İş Sendikası Doğu Karadeniz Rize Şubesi’nde Güven Tazeledi: Fatih Kandemir Yeniden Başkan Seçildi

30-06-2026 - RİZE

Haber En Son Olay Haber