Doğru Parti İl Başkanı Serkan Kaba’dan Sert Açıklamalar

Doğru Parti İl Başkanı Serkan Kaba, gündemde yer alan “Terörsüz Türkiye” söylemi üzerinden çok sert ifadeler içeren bir açıklama yaptı. Kaba, terör örgütü PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın isminin dolaylı ya da doğrudan gündeme getirilmesine tepki göstererek, bunun Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü hedef aldığını savundu.

RİZE - 21-12-2025 11:44

Doğru Parti İl Başkanı Serkan Kaba’dan Sert Açıklamalar

Yazılı bir açıklama yayımlayan Kaba, Türkiye’nin kritik bir süreçten geçtiğini öne sürerek, “Hainin kol gezdiği bir zamandayız” ifadelerini kullandı. Açıklamasında, terörle mücadele konusunda yürütülen bazı söylem ve politikaların kamuoyuna “Terörsüz Türkiye” adı altında sunulduğunu iddia eden Kaba, bunun gerçekte Türk milletine zarar verdiğini ileri sürdü.

Serkan Kaba açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Cani Öcalan ile birlikte ‘Terörsüz Türkiye’ maskesi adı altında Türk’e kefen biçenler bilsinler ki, akıbetleri 9 Eylül 1922’de İzmir’den denize döktüğümüz melun dedelerinden farksız olmayacaktır.”

Kaba, bu tür girişimlerin Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter yapısını hedef aldığını savunarak, “İslam’ın son kalesi olan Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, milletiyle bölünmez bütünlüğünü parçalamayı amaçlıyorlar. Nihai hedeflerinin Türk’ün Anadolu’daki hükümranlığına son vermek olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Açıklamasında uluslararası planlara da dikkat çeken Kaba, söz konusu sürecin “Büyük İsrail” ve “Büyük Ermenistan” projelerine zemin hazırladığı iddiasında bulundu.

Doğru Parti İl Başkanı Serkan Kaba, Türk milletinin bu tür girişimlere karşı her zaman uyanık olması gerektiğini belirterek, milli birlik ve beraberliğin korunmasının hayati önem taşıdığını vurguladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rize OSB’de 2. Etap Hamlesi: Kamulaştırma Tamam, Başvurular Başladı

Rize OSB’de 2. Etap Hamlesi: Kamulaştırma Tamam, Başvurular Başladı

14-05-2026 - RİZE

Sendika Sayımına Gölge: Rize’de Sahte İmza İddiası

Sendika Sayımına Gölge: Rize’de Sahte İmza İddiası

13-05-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar