Salih Cora’nın en önemli özelliklerinden biriside siyasete genç yaşta başladı ve çok tecrübe kazandı. Ve halen de genç. Bundan dolaylıda her daim hedefleri olmaktadır. Kendisine son durum nedir diye sorduğumuzda, Cora Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımızın emrindeyim diyor. Belli ki Siyasi zamanlamada hata yapmak istemiyor.
Salih Cora, aynı zamanda partinin teşkilatlanmasında kritik ve önemli bir görevi var. Rize’nin koordinatörü, yani genel merkez Rize ile ilgili karar verecekse, Cora’nın Rize ile ilgili raporunu önemli arz ediyor. Cora, bu görevi ile ilgili raporunu Cumhurbaşkanına verdi. Verdikten sonra da, birlikte fotoğraf çektirdi. Çektirdiği fotoğrafı sosyal medyasında şu açıklama ile paylaştı.
“Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile Ak Parti il başkanlığı atamaları ile ilgili genel merkezimizde il koordinatörü olarak görüşme yaptık. Cumhurbaşkanımızın tüm Trabzon’a selamı var. İlk ziyaretimi Trabzon’a yapacağım dedi. Atama yapılan tüm illerimize yeni dönem hayırlı olsun. Yeni il başkanımıza başarılar dilerim.” dedi
Cora’nın bu açıklaması, Trabzon’a il başkanı olarak atandı şeklinde algılandı. Siyasi kulisler, bir anda hareketlendi. Cora ve ekibi onlarca hayırlı olsun telefonu aldı. Oysa yapılan paylaşımın, ataması yapılan 7 il başkanıyla ilgili olduğu anlaşıldı. Salih Cora bu fotoğraf ve açıklaması ile Trabzon’da siyasi gündemi belirlemiş oldu.



















