Çiftçi Gökhan Gürbulak, Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle Ardahan’da ayçiçeği yetiştiriyor

Ardahan’ın Hanak ilçesine bağlı Ortakent Mahallesi’nde çiftçilik yapan Gökhan Gürbulak, bölgeye uygun olmadığı düşünülen ayçiçeği ekiminden olumlu sonuç aldı. İki yıl önce İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle başlatılan proje, sonuçlarını vermeye başladı.

ARDAHAN - 20-08-2024 13:50

Çiftçi Gökhan Gürbulak, Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle Ardahan’da ayçiçeği yetiştiriyor

Yıllardır çiftçilikle uğraşan ve bu süreçte birçok zorlukla karşılaşan Gökhan Gürbulak, Ardahan’da hava şartları ve ekim zorlukları nedeniyle ayçiçeği yetiştirmenin imkansız olduğuna dair yorumlar aldı. Ancak Gürbulak, İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun desteğiyle kendisinden aldığı 20 dönümlük ayçiçeği tohumunu başarılı bir hasatla sonuçlandırdı. Gürbulak, şunları söyledi:
"Bundan 2 yıl önce Kavılca buğdayı projemiz vardı onun tanıtımı için İstanbul’dan tarımdan sorumlu Gökhan Günaydın bey gelmişti kendisiyle tanıştık. Biraz istişarelerden sonra İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yapmış olduğu çiftçiliği biliyordum. Kendisinden bana ayçiçeği tohumunu göndermesini rica ettim ve bana 20 dönümlük ayçiçeği tohumu gönderdi. İşte mahsul ortada Ardahan’da olmaz dediler, Çukurova mı orası dediler, ben inat bir adamım girişimciyim 2 yıl ekiyorum bu sene Diyarbakır’dan gelen bir arkadaşım var Mehmet beyle hasadı beraber yapacağız. Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorum. Köyüme çevre köylere ve Ardahan katkı için bu mahsulü değerlendirmek istiyorum. Pazarının kurulmasını istiyorum bu konuda yetkililerden destek istiyorum. Tamamen organik kesinlikle doğal. Ben bunu ilk ektiğimde kimse bana inanmadı, burada olmaz dediler ama olabileceğini kanıtladım. Kavılca buğdayını kendim yapıyorum. Benim bu tarlamı gelip görsünler, yetkililerden de yardım bekliyorum. Ben bunları hayvanlara değil ekonomiye sunmak istiyorum."

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Recai Özalp: İl Genel Meclisi Başkanlığı’nda Halkın İradesi Esas Alınmalıdır

Recai Özalp: İl Genel Meclisi Başkanlığı’nda Halkın İradesi Esas Alınmalıdır

01-04-2026 - ARDAHAN

Başkan Recai Özalp: “Vatandaşa Ait Olan Lütuf Gibi Sunulamaz!”

Başkan Recai Özalp: “Vatandaşa Ait Olan Lütuf Gibi Sunulamaz!”

29-03-2026 - ARDAHAN

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar