Anzer Balı İçin Sahte Ürünlerle Mücadele Başladı

Anzer Ballıköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Osman Civelek, sahte Anzer balı satışlarına karşı başlattıkları mücadele hakkında açıklamalarda bulundu. Civelek, piyasada ve havaalanlarında sahte Anzer balı satışlarının artmasıyla harekete geçtiklerini ve Rize Barosu Başkanı Ümit Peçe’ ye konuyu devrederek hukuki süreci başlattıklarını ifade etti.

RİZE - 08-11-2024 09:57

Anzer Balı İçin Sahte Ürünlerle Mücadele Başladı

Haber: Gülcan YILDIRIM

Kooperatif, sahte bal satışlarına karşı güvenilirliği artırmak amacıyla Hacettepe Üniversitesi ile iş birliği yaptı. Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Aslı Özkırım, Anzer'e gelerek referans bal üretimini denetlemek amacıyla belirli noktalara kovanlar yerleştirdi. Üniversite, Tarım İl Müdürlüğü ve kooperatif üyeleri tarafından üretilen ballar tahlil edilerek gerçek Anzer balı olup olmadıkları kontrol edildi.

Bu kapsamda, sahte bal satışı önlenirken, bu yıl üretilen Anzer balının miktarı geçtiğimiz yıllara kıyasla %30 azaldı. Bu düşüşün, gerçek Anzer balının üretimi sağlanarak kalitenin artırılması amacıyla yaşandığını belirten Civelek, "Bu yıl ürettiğimiz ballar gerçek Anzer balıdır, ve artık tüketicilerimize garanti verebiliyoruz," dedi.

Anzer balının yüksek fiyatlara satılmasına rağmen, ülke genelinde ekonomik şartlar göz önüne alınarak kooperatifin belirlediği fiyatların 3.500-4.000 TL arasında olduğunu belirten Civelek, piyasadaki güveni sağlamak için bu standart fiyatların önemine vurgu yaptı.

4o

 

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Zeki Mayi’den DEVA Partisi Rize İl Başkanlığı’na Ziyaret

Zeki Mayi’den DEVA Partisi Rize İl Başkanlığı’na Ziyaret

14-05-2026 - RİZE

Fındıklı’da Çay Üreticileri Meydana İndi: “Sefalet Fiyatını Tanımıyoruz”

Fındıklı’da Çay Üreticileri Meydana İndi: “Sefalet Fiyatını Tanımıyoruz”

14-05-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar