ANTALYA (İGFA) - Muratpaşa Belediyesi, Parkinson hastalığının erken evresindeki bireyleri fiziksel aktiviteyle desteklemek amacıyla Parkinson Hareket Akademisi’ni hayata geçiriyor. Fizyoterapist eşliğinde yürütülecek programda, başlangıç seviyesindeki fizik tedavi egzersizleri çeşitli aktivitelerle bir araya getirilecek. Böylece katılımcıların hareket kabiliyetlerinin desteklenmesi, günlük yaşam becerilerini korumaları ve sosyal etkileşimlerinin artırılması hedefleniyor.
EGZERSİZLE HAREKETLİ YAŞAM
Parkinson hastalığı; titreme, kaslarda sertlik, hareketlerde yavaşlama ve denge sorunları gibi belirtilerle ortaya çıkıyor. Hastalığın erken evresinde düzenli fiziksel aktivite, hareket kabiliyetinin korunmasına ve denge ile koordinasyonun desteklenmesine katkı sağlıyor. Parkinson Hareket Akademisi de egzersizi günlük yaşamın bir parçası haline getirmeyi amaçlıyor.
Kayıt sürecinin tamamlanmasının ardından 27 Ekim’de başlayacak eğitimler üç ay boyunca devam edecek. Kontenjanla sınırlı programa kayıtlar ise 444 80 07 numaralı Turunç Masa hattı üzerinden gerçekleştiriliyor.




















