Adalet Nöbeti 1200. Gününde Kuşadası’nda

Aydın’da Gezi davası tutuklularına ve adalet talebine dikkat çekmek amacıyla sürdürülen Adalet Nöbeti, 1200. gününde Kuşadası’nda gerçekleştirilecek etkinlikle devam edecek.

AYDİN - 08-08-2025 08:37

Adalet Nöbeti 1200. Gününde Kuşadası’nda

Mimarlar Odası Kuşadası Temsilciliği’nin açıklamasına göre, 7 Ağustos Perşembe günü saat 19.30’da TMMOB Aydın İl Koordinasyon Kurulu ile birlikte Kuşadası El Heykeli önünde bir araya gelinecek.
Etkinlik duyurusunda, “Mekâna, doğaya, kamusal yaşama sahip çıkanların sesi susturulamaz. Gezi, bu toplumun ortak hafızasında yer etmiş, haklı ve onurlu bir itirazdır” ifadelerine yer verildi.
Baskı, suçlama ve ceza politikalarına karşı hafızayı, dayanışmayı ve hakikat duygusunu savunduklarını vurgulayan Mimarlar Odası, “Gezi yargılanamaz, çünkü Gezi haktır. Adalet, yalnızca yargı salonlarında değil, kentlerin meydanlarında, hafızasında ve vicdanlarda da aranır” açıklamasını yaptı.
Mimarlar Odası, tüm yurttaşları bu arayışın bir parçası olmaya davet etti.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Kuru incirde Aydın'da büyük buluşma

Kuru incirde Aydın'da büyük buluşma

10-07-2026 - AYDİN

Kuşadası Belediyesi, yuvadan düşen ala karga yavrusunu koruma altına aldı

Kuşadası Belediyesi, yuvadan düşen ala karga yavrusunu koruma altına aldı

30-06-2026 - AYDİN