Bedri Yalçın, kamuoyunda yer alan "3 milletvekili ABP'ye geçecek" yönündeki iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirterek, görüşmelerin çok daha geniş kapsamlı olduğunu savundu.
Yalçın, "Görüşmeler devam ediyor. Bizim hiçbir eksiğimiz yok. Onlar da bizi araştırdılar, biz de onları araştırdık. Bunlardan 86 milletvekili partimize katılacak. Ayrıca 74'e yakın il başkanı da partimize geçecek." ifadelerini kullandı.
ABP Genel Başkanı, söz konusu görüşmelerde herhangi bir milletvekilliği ya da makam pazarlığı yapılmadığını öne sürerek, sürecin tamamen siyasi ilkeler doğrultusunda yürütüldüğünü söyledi.
Partilerine katılımların gerçekleşmesinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grup kurmayı hedeflediklerini belirten Yalçın, daha sonra olağanüstü genel kurul sürecine giderek parti organlarında yeni düzenlemeler yapacaklarını ifade etti.
Kamuoyunda yer alan "parti satılıyor" ve "para pazarlığı yapılıyor" yönündeki iddialara da tepki gösteren Yalçın, "Bizim fiyatımız yok. Altı yıldır faaliyet gösteren bir partiyiz. Ne kimseye bir lira borcumuz var ne de herhangi bir şaibemiz." dedi.
Öte yandan Yalçın, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın genel başkan olması yönünde bir şart öne sürdüğü iddialarını da yalanladı. Mansur Yavaş ile görüştüğünü belirten Yalçın, bu konuda kamuoyuna yansıyan iddiaların gerçeği yansıtmadığını dile getirdi.
Yalçın'ın CHP'den 86 milletvekili ile 74'e yakın il başkanının ABP'ye katılacağı yönündeki açıklamalarıyla ilgili CHP tarafından ise henüz resmi bir değerlendirme yapılmadı.




















