28 Şubat Millet İradesine Karşı Yapılan Darbedir

28 Şubat sürecinin 29. yıl dönümünde, AK Parti Rize İl İnsan Hakları Birimi tarafından basın açıklaması gerçekleştirildi. İl Başkanlığı binasında yapılan toplantıda konuşan İl İnsan Hakları Birimi Başkanı Ziverhan Hacıosmanoğlu, 28 Şubat’ın millet iradesine yönelik bir darbe olduğunu vurguladı.

RİZE - 28-02-2026 18:07

28 Şubat Millet İradesine Karşı Yapılan Darbedir

Teşkilat mensuplarının katılımıyla düzenlenen açıklamada Hacıosmanoğlu, 28 Şubat sürecini darbeci ve vesayetçi bir müdahale olarak nitelendirerek, “Millet iradesine karşı tanklar yürütülmüş; seçilmiş Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti görevden el çektirilmiş; başta başörtülü kadınlar olmak üzere bu ülkenin mütedeyyin kesimlerine yönelik büyük bir zulüm dalgası başlatılmıştır” ifadelerini kullandı.
“Topluma Yönelik Ağır Bir Darbe”
Hacıosmanoğlu, 28 Şubat’ın yalnızca siyasi değil, aynı zamanda toplumsal sonuçları olan bir süreç olduğunu belirterek, 27 Mayıs, 12 Eylül, 27 Nisan ve 15 Temmuz ile benzer bir darbe anlayışının ürünü olduğunu söyledi. Sürecin milli ve manevi değerlere yönelik planlı bir müdahale olduğunu dile getirdi.
AK Parti olarak her türlü darbeci ve vesayetçi girişimin karşısında olduklarını ifade eden Hacıosmanoğlu, iktidarları döneminde vesayet odaklarına karşı önemli adımlar atıldığını ve demokratikleşme yönünde ilerleme kaydedildiğini savundu.
“Demokrasi Mücadelesini Sürdüreceğiz”
Son dönemde başörtüsü ve yerel kıyafetlere yönelik bazı tartışmaları da değerlendiren Hacıosmanoğlu, 28 Şubat zihniyetinin tamamen ortadan kalkmadığını ileri sürdü. Demokrasi bilinci, sivil irade ve sandığın gücünün önemine dikkat çeken Hacıosmanoğlu, milli iradeyi koruma kararlılığını yineledi.
Açıklamasında, Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde darbeci anlayışa karşı mücadele etmeye devam edeceklerini belirten Hacıosmanoğlu, kamuoyuna saygılarını sunarak konuşmasını tamamladı.

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Rize OSB’de 2. Etap Hamlesi: Kamulaştırma Tamam, Başvurular Başladı

Rize OSB’de 2. Etap Hamlesi: Kamulaştırma Tamam, Başvurular Başladı

14-05-2026 - RİZE

Sendika Sayımına Gölge: Rize’de Sahte İmza İddiası

Sendika Sayımına Gölge: Rize’de Sahte İmza İddiası

13-05-2026 - RİZE

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar