165 TL'DEN AŞAĞI FİYAT VERİRLERSE BAHÇEYE GİRMEYİZ!

Trabzon İli Fındık Üreticileri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Suat Bayraktar, bugün Trabzon Gazeteciler Cemiyeti'nde fındık fiyatları ve rekoltesi ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

TRABZON - 25-07-2024 18:05

165 TL'DEN AŞAĞI FİYAT VERİRLERSE BAHÇEYE GİRMEYİZ!

 Basın toplantısına dernek üyeleri de eşlik etti. Hükümet yetkililerine seslenen Bayraktar, fındık ücretinin 165 TL’den aşağı açıklanması durumunda bahçeye girmeyeceklerini söyledi.
3 MİLYON DOLARI KİM VERECEK?
Toprak maliyet raporu çıkmamış. Hep yapılan masraflar çıkmış. Toprağın maliyeti var. Bu maliyeti hesaplara katmak lazım. 165 TL Fındığın Maliyeti…  200 Liradan aşağıya, eğer fındık fiyatı açıklanırsa biz üzülürüz. 165 TL Fındığın maliyetinin aşağısında da bir fiyat açıklanırsa bahçelere girmeyiz. 3 Milyon doları kim verecek o zaman?  Tarım ürünleri içinde en fazla ihracat yapılan fındık. Fındığımıza sahip çıkalım. Çayımıza sahip çıkalım. Çok üzülerek söylüyorum ki, eğer fındık olmazsa bu topraklar tamamen denize akar gider, erozyon oluşur. Fındık toprağı ayakta tutuyor.
ÜLKEMİZİ SEVİYORUZ
Cumhurbaşkanıma sesleniyorum, 600 milletvekiline sesleniyorum. Biz ülkemizi seviyoruz. Biz üretimden yanayız. Üretim, üretim, üretim.. Dünyada üretilen fındığın yüzde 75’ini Türkiye üretiyor. Buna sahip çıkmamız lazım. Çocuklarımızı okutmamız lazım.  Biz çok acil bir araya gelerek fındık entegre tesisleri kurmamız lazım. Yereldeki tüm siyasi partilerden Allah razı olsun. Bunlar olmazsa biz olmayız. Üzülüyorum ülkem adına. Eğer fındık fiyatını, 165 TL maliyet var. Vurguluyorum. 165 TL maliyetimiz var. 200 TL civarında fındık fiyatı talep ediyoruz. 200 - 165 TL altına verirlerse bizi üzerler.
BİZİ ÜZMESİNLER
Bizi üzmesinler. Dünyada yüzde 75’i Türkiye üretiyor. Altın gibi ürünümüzü dış borçlara satalım, üretime geçersek daha iyi olur. Türkiye’de 8 tane ilde fındık üretiliyor. Trabzon’da da 20 tane fındık entegre tesisi var. Bunu biz yapabiliriz. Biz dersek yapabiliriz. Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan, buradaki esnaf odaları başkanını arasın, 100 TL’ye bu işi halledelim. Karadeniz’in her yerinde fabrika olur

Neler Söylendi?
DİĞER HABERLER
Saadet Partili Çebi’den Ahmet Türk’e Sert Tepki

Saadet Partili Çebi’den Ahmet Türk’e Sert Tepki

13-05-2026 - TRABZON

Saadet Partili Çebi’den Ahmet Türk’e Sert Tepki

Saadet Partili Çebi’den Ahmet Türk’e Sert Tepki

13-05-2026 - TRABZON

Rize Haber Yemek Tarifleri Haber Yazar