Önceki gün CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz bir basın toplantısı düzenledi. Basın grubundan beni çıkarttıkları için şahsım olarak o toplantıya katılamadım. Ama aynı günün akşamı bu toplantıyla ilgili meilime bir meil geldi. Gelen meilde basın toplantısına katılanlar yazıyor, Rize’ de halkla birlikte olduklarını ve sorunları çözecekleri belirtili. Meilin tamamını yazımın sonuna koyacağım
CHP’ de çalışan bir Milletvekili var. Son seçimlerde By Başkan Saltuk Deniz aday adayı olmuş, Kenan Bıyık ile beraber. İkizi birbirini yıpratmak için Genel Merkez tarafından üzeri çizildiği halde vekil olmayı kafasına koyan By Başkan Deniz başkanlığa devam etmiş. Saltuk deniz o dönemde aday yapılmayınca merkez ilçe yönetiminde bulunan bazı insanlar disiplin suçu olacak şeyleri paylaşırlar. Ama bırakın disipline gitmeyi terfi ettirip bu kişileri il yönetimine almışlar. Mesela bir bayan sosyal medyadan kendisine sorulmadan Tahsin Ocaklı aday gösterildiği için parti bilgisayarından bilgileri silme tehditlinde bile bulunmuş. Neyse bunlar bugünün konusu değil.
Dedim ya By Başkan deniz kafasına Milletvekili adaylığını koymuş. Suya, sabuna dokunmadan basın açıklamaları yaparak kendisini gündeme getirmeye devam ediyor. Bunu ben söylemiyorum Çağdaş gazeteciler Derneği Rize Şube başkanı Gençağa Karafazlı’ da benzer şeyleri geçtiğimiz günlerde kaleme almıştı. Rize için çalışan, her haksızlığa karşı vatandaşın sesini duyuran, TBMM’ ye taşıyan Tahsin Ocaklı’ nın aday yapılmaması için genel merkezde kulis yapan Deniz’e bakalım CHP Genel merkezi ne kadar güvenecek
ÇGD başkanı Karafazlı geçtiğimiz günlerde Saltuk Deniz için şunları dile getirmişti
Rize İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü birimlerindeki adaletsizlikler ve cinsel istismar iddiaları, Rize Ticaret Borsası Başkanı Mehmet Erdoğan’ın ÇAYKUR’u hedef alan açıklamalarına karşı 210 bin üreticinin hakkının savunulması, Sağlıkta ve Milli Eğitim’de yaşanan sorunların gündeme taşınması, Kurumlarda cinsel istismar vakalarının üzerinin kapatılmasına karşı çıkılması, Rize’de büyüyen uyuşturucu şebekelerine karşı ailelerin uyarılması, Kaçak yapılaşma nedeniyle mağdur edilen yurttaşların sorunlarının duyurulması, Liyakatsiz atamaların sorgulanması, Bazı STK’ların devlet kurumlarını rant kapısına çevirmesine tepki gösterilmesi, Mevsimlik işçilerin ve çay üreticilerinin taleplerinin savunulması, Temel gıda ve enerji zamlarına karşı durulması, Devlet bürokrasisi üzerindeki siyasi baskıların eleştirilmesi, Basına yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmaması.Şimdi gelelim o meçhul meile. Bu meille ilgili İl başkanlığının basından sorumlu kişisini aradım boş bir meil geldiğini söyledim. İnanmadı. Meili kendisine gönderince “biz böyle bir meil göndermedik” dedi
Sanırım “Uzaylı Mustafa” diye adı çıkan Mustafa Topaloğlu Uzaylı hemcinslerine söylemiş, meili onlar göndermişler.
İŞYE O MECHUL MEİL
Saltuk Deniz: “Rize’nin Sorunlarını ve Çözüm Önerilerimizi Basınla Paylaştık: Bu Kentin Geleceğini Birlikte Kuracağız”
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, il başkanlığında düzenlenen basın toplantısında Rize’nin kronikleşen sorunlarını ve CHP’nin çözüm önerilerini kamuoyuyla paylaştı. Deniz, toplantıda şehirdeki ekonomik, sosyal ve kentsel problemlerin artık ertelenemez bir noktaya geldiğini vurgulayarak, “Rize’nin gerçek gündemine dönme zamanı çoktan gelmiştir.” dedi.
,CHP Rize İl Başkanı Saltuk Deniz, toplantının açılışında basın mensuplarına teşekkür ederek şu ifadeleri kullandı:
“Bugün Rize’nin sorunlarını, eksiklerini, beklentilerini ve çözüm yollarını tüm açıklığıyla konuştuk. Amacımız eleştirmek değil; bu kentin geleceğini sağlam temeller üzerine inşa etmektir.”
Deniz, özellikle ekonomik sıkıntılar, göç, ulaşım yetersizlikleri, tarımsal üretimde yaşanan kayıplar ve genç işsizliği gibi başlıkların öne çıktığını belirtti.
Toplantıya CHP Rize İl Sekreteri Özlem Kuleli Çembercioğlu, İl Yönetim Kurulu Üyeleri Osman Kaptan, Osman Delihasan, Hüseyin Yanık ve Merkez İlçe Başkanı Necati Topaloğlu ile çok sayıda basın mensubu katıldı.
Saltuk Deniz, toplantının geniş katılımla gerçekleşmesinin, Rize’nin sorunlarını çözmeye yönelik ortak iradenin bir göstergesi olduğunu belirtti.
Deniz açıklamasında çözüm üretmeye hazır olduklarını vurguladı:
“Biz CHP olarak şikâyet eden değil çözüm üreten bir anlayıştayız. Rize’nin her mahallesinde, her ilçesinde vatandaşla bir aradayız. Sorunların farkındayız ve çözüm yollarını tek tek ortaya koyuyoruz.”
Saltuk Deniz toplantıyı şu sözlerle tamamladı:
“Bu şehir bizim. Rize’yi yaşanabilir, üretken ve mutlu bir kent yapmak için mücadele edeceğiz. Basın mensuplarımıza göstermiş oldukları ilgi için teşekkür ediyorum. Hep birlikte, Rize’nin geleceğini yeniden kuracağız.”