FYZoo'da Anneler Günü Kutlaması: 'Anneler Günü Çiçeği Yapım Atölyesi'

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı (FYZoo), Anneler Günü'nü özel bir etkinlikle kutluyor! 12 Mayıs Pazar günü gerçekleşecek olan "Anneler Günü Çiçeği Yapım Atölyesi" ile ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim sunacak.

AKTUEL - 08-05-2024 15:00

FYZoo, Türkiye'de doğal hayatı tanımanın en önemli merkezlerinden biri olarak otuz yıldır hizmet veriyor. 160'ın üzerinde canlı ve 300'ün üzerinde bitki türüyle zengin bir botanik atmosfer sunuyor. Bu hafta sonu, annelerine özel bir hediye vermek isteyen çocuklar için özel bir atölye düzenliyor.

3-5 ve 6-12 yaş gruplarına özel olarak tasarlanan atölye kapsamında, çocuklar renkli kartonlarla çiçek tasarımları yapacaklar. Hazırlanan şablonları kullanarak çiçek desenlerini renkli kartonlara aktaracaklar ve altına parmak boyasıyla kalp şeklinde izler bırakarak annelerine özel notlarını yazacaklar.

Doğa ve canlı severlerin kaçırmaması gereken etkinlikler için FYZoo haftanın her günü saat 10.00-19.00 arası açık.

Anneler Günü'nü kutlamak ve unutulmaz anlar yaşamak için siz de bizimle birlikte olun!

*Etkinlikler, hava koşullarına bağlı olarak değişkenlik gösterebilir.

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı Hakkında:

Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, 1993 yılında Türkiye'nin ilk özel hayvanat bahçesi olarak Darıca'da kuruldu. Avrupa Hayvanat Bahçeleri ve Akvaryumlar Birliği (EAZA) üyesi ve aynı zamanda Marmara Bölgesi “Yaban Hayvanları Koruma ve Kurtarma Merkezi” olarak çalışmalara devam etmektedir. Yaban hayatı koruma misyonuyla faaliyetlerini sürdüren Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda, EAZA koordinatörlüğünde koruma ve üreme programları uygulanmaktadır.

Ex-situ koruma programlarında tür devamlılığı tehlike altında olan canlıların doğal yaşam ortamlarının dışında koruma altına alınıp üremelerinin sağlanmaktadır. Bu amaçla Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı’nda 26’si kritik seviyede ve 6’sı Anadolu türü olmak üzere toplamda 42 nesli tükenme tehlikesi altında bulunan canlı türü koruma altına alınmıştır.

In-situ koruma programları ise tehlike altındaki türleri, doğada karşılaştıkları çeşitli tehlikelerden korumak amacıyla doğal yaşam alanlarında gerçekleştirilen koruma çalışmalarıdır. Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı, bu kapsamda, tehdit altında bulunan Baringo Zürafası, Hint gergedanı, Afrika pengueni, Kızıl panda, Boynuzlu kuşlar ve Boz ayılar için toplam 7 koruma projesine destek vererek doğadaki tür çeşitliliğinin korunmasına katkı sağlamaktadır.

Günün Diğer Haberleri