Formula 1'de sıradaki durak Singapur

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nda sezonun 16. yarışına Singapur ev sahipliği yapacak. Red Bull, hafta sonunda farkı 353 puana çıkarırsa takımlarda ipi göğüsleyecek. Max Verstappen ise Singapur'da ilk kez kazanmak istiyor.

SPOR - 16-09-2023 09:00

Şampiyonanın 16. ayağı, Singapur'daki 4,94 kilometrelik Marina Bay Caddesi Pisti'nde düzenlenecek.

Singapur Grand Prix'sinin sıralama turları, yarın TSİ 16.00'da başlayacak. 62 turluk yarış ise 17 Eylül Pazar günü TSİ 15.00'te start alacak.

Organizasyonun açık ara şampiyonluk adayı Red Bull sürücüsü Max Verstappen'in 12, takım arkadaşı Sergio Perez'in de 2 yarış galibiyeti bulunuyor. Sezonun 6. ayağı Emilia-Romagna Grand Prix'si, olumsuz hava koşulları nedeniyle iptal edilmişti.

Red Bull sezonun 16. yarışına şampiyonluğunu ilan etmek için çıkacak. Avusturya ekibi, yarış sonunda farkı 353 puana çıkarırsa takımlar kategorisinde ipi göğüsleyecek. Bunun için Red Bull'un ilk iki sırayı alması, Mercedes'in ise yarıştan puansız ayrılması gerekiyor.

Art arda üçüncü şampiyonluğuna koşan Max Verstappen için de bu hafta sonu ayrı bir önem arz ediyor. Verstappen, bugüne kadar Singapur grand prisini hiç kazanamadı. Hollandalı pilot, burada ilk galibiyetini alarak bu sezon art arda 11'inci zaferine imza atmak istiyor.

Singapur Grand Prix'ini bugüne kadar en çok kazanan isim Sebastian Vettel oldu. Geçen yıl emekli olan Alman sürücü, damalı bayrağı ilk sırada toplam 5 kez gördü. Lewis Hamilton ise Marina Bay'de 4 zafer kazandı.

Pilotlar, yenilenen Marina Bay pistindeki yarışta 61 tur atacak.

Pilotlar ve takımlar klasmanının ilk 5 sırası şöyle:

Pilotlar

1. Max Verstappen (Hollanda): 364 puan

2. Sergio Perez (Meksika): 219

3. Fernando Alonso (İspanya): 170

4. Lewis Hamilton (Büyük Britanya): 164

5. Carlos Sainz (İspanya): 117

Takımlar

1. Red Bull: 583

2. Mercedes: 273

3. Ferrari: 228

4. Aston Martin: 217

5. McLaren: 115

Günün Diğer Haberleri