CHP Artvin Merkez İlçe Yönetimi Oy Birliği İle İstifa Etti

CHP Artvin Merkez İlçe Başkanı Olgun Gümrükçü ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu, oy birliğiyle aldıkları kararla görevlerinden istifa ettiklerini açıkladı. Kararın gerekçesi, kamuoyuyla paylaşılan yazılı açıklamada yer aldı.

ARTVİN - 22-07-2026 00:49

Açıklamada, partinin kuruluşunun “istibdata karşı mücadele” anlayışına dayandığı hatırlatılarak, mevcut yönetim anlayışı nedeniyle siyaset yapmanın mümkün olmadığı görüşü dile getirildi. İstifa metninde, partinin “baskıcı siyasal iktidarın bir aparatı haline gelen yönetim anlayışı altında ezildiği” yönündeki değerlendirmelere yer verildi.

Merkez İlçe Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, yaptıkları ortak değerlendirme sonucunda oy birliğiyle görevlerinden ayrılma kararı aldıklarını belirtti.
İstifa metninde yer alan ifadeler aynen şöyle:

“Kuruluşu istibdata karşı mücadeleye dayanan, kurtuluşun anahtarı olan partimizin gelinen aşamada istibdata boyun eğen, baskıcı siyasal iktidarın artık bir aparatı olan bu yönetimin altında ezildiği, böyle bir yönetim altında siyaset yapmanın imkânsız hale geldiği değerlendirilerek ve ortak kanaate varılarak; Merkez İlçe Başkanı ve Merkez İlçe Yönetim Kurulu olarak yönetim kurulundan istifa etmeye oy birliği ile karar verilmiştir.”

Toplu istifanın ardından gözler yeni yönetimin nasıl belirleneceği ve sürecin nasıl ilerleyeceğinin önümüzdeki günlerde netlik kazanması bekleniyor.

Günün Diğer Haberleri