Yeşil Artvin Derneğinden 18 Mayıs Çağrısı

Yeşil Artvin Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri yerel yönetimleri ziyaret ederek 18 Mayıs’ta yapılacak toplantıya davette bulundular

ARTVİN - 04-05-2024 10:10

Haber: AYŞE ÖZDER
Yeşil Artvin Derneği Başkanı Neşe Karahan ve yönetim kurulu üyeleri 31 Mart yerel seçimlerinin ardından yeni seçilen yerel yöneticileri ziyaret ederek 18 Mayıs’ta madencilik yönünde gelinen aşamalar hakkında yapılacak olan toplantıya davette bulundular.
Arhavi’den itibaren başlayan ziyaretler bugün Ardanuç Belediye Başkanı Emrah Yılmaz’ı ziyaret ederek sonlandı. Dernek Başkanı Neşe Karahan, ziyaret gerçekleştirdikleri bütün belediye başkanlarına zaman ayırıp kendilerini nazik bir şekilde karşıladıkları için teşekkürlerini dile getirdi.
Ziyaret sonrasında açıklamalarda bulunan Yeşil Artvin Dernek Başkanı Neşe Karahan, 18 Mayıs’ta Artvin merkezde madencilik yönünde gelinen aşamalar hakkında toplantı gerçekleştireceklerini ve bu toplantıya yerel yöneticileri, il genel meclis üyelerini ve belediye meclis üyelerini de davet ettiklerini söyledi.
Hiçbir ayrım gözetmeksizin belediye başkanlarına ziyaretler gerçekleştirerek Artvin’in çevresel sorunlarından bahsettiklerini söyleyen Karahan, “18 Mayıs’ta Artvin Merkez’de yapacağımız Artvin ilinin en önemli problemlerinden olan madencilik yönünde gelinen aşamadaki durumu, birlikte yapacağımız toplantı konusu ile birlikte yerel yöneticilerimizi de davet ettik. İl genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve belediye başkanlarımızı davet ettik. Bütün belediye başkanlarımızı hiçbir ayrım gözetmeksizin ziyaret ettik. Tümünü 18 Mayıs’ta yapacağımız toplantı konusunda bilgilendirdik, gelmeleri için ricada bulunduk” dedi.
Bugün Ardanuç Belediye Başkanı Emrah Yılmaz’ı ziyaret ettiklerini söyleyen Karahan, “Biz Artvin’deki çevresel sorunları anlattık Ardanuç’un maden haritalarını verdik. Görüşmeler olumlu geçti hepsi zaman ayırıp nazik karşıladı. İnşallah 18’inde yapacağımız toplantıda çok verimli geçecek diye düşünüyoruz. Sorun hem Artvin’in hem ülkenin sorunu o yüzden hep birlikte bilimsel veriler ışığında hareket edersek zaten çözüleceğine inanıyoruz. Mücadele 30 senedir sürüyor yeni seçilen meclis üyelerimiz ve belediye başkanlarımıza aynı şekilde bilgilendirip Artvin yararına olumlu şeyler olacağına inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Günün Diğer Haberleri