Yeniden Refah Partisi’nden “Algı Operasyonları” Açıklaması

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Doğan Bekin, son günlerde partiye yönelik yürütüldüğünü iddia ettiği “algı operasyonlarına” ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.

SİYASET - 22-02-2026 10:04

Bekin, açıklamasında partinin yükselişinin bazı çevreleri rahatsız ettiğini savunarak, fabrikasyon haberlerle kamuoyunda olumsuz bir algı oluşturulmaya çalışıldığını öne sürdü. Kutuplaştırıcı ve ayrıştırıcı söylemlerle tek taraflı saldırılar yapıldığını iddia eden Bekin, cevap haklarının bazı medya kuruluşlarında yeterince yer bulmadığını ifade etti.
Açıklamada, partinin cumhurbaşkanı adaylığı konusunda da değerlendirmelerde bulunularak, Fatih Erbakan’ın en güçlü aday olduğu vurgulandı. Ayrıca, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün kasıtlı olarak Yeniden Refah Partisi’nin adayı gibi gösterilmeye çalışılmasının gerçeği yansıtmadığı belirtildi.
Bekin, mevcut iktidardan nemalandığı öne sürülen bazı çevrelerin medya aracılığıyla spekülatif haberler yayarak partinin yükselişini engellemeye çalıştığını savunarak, bu girişimlerin sonuçsuz kaldığını kaydetti.
Yeniden Refah Partisi olarak siyasi nezaket ve zarafet çerçevesinde hareket etmeye devam edeceklerini belirten Bekin, seçim sürecinde ortaya atılan asılsız iddialara en güçlü cevabın sandıkta verileceğini ifade etti.

Günün Diğer Haberleri