Vücudunuz sizinle konuşuyor. İşte aklınızdaki besinlerin arkasındaki nedenler

Bazı zamanlarda bazı yemekler aklınıza düşer ve bu düşünceden uzaklaşamazsınız. Canınızın istediği besinler, bazen bir anlam ifade etmese de bazen de vücudunuz size sinyaller yolluyor olabilir.

SAĞLIK - 04-05-2024 16:16

BAHARATLI YİYECEKLER
Baharatlar, metabolizmamızı hızlandırır ve içeriğinde bulunan kapsaisin ile eklem ve kaslarınızdaki ağrıları hafifletebilir. Baharatları bilinçsizce tüketiyor olabiliriz fakat belki de vücudumuz, ihtiyacı olan şeyin sinyallerini yolluyordur.
BİTTER ÇİKOLATA
Bazı bitter çikolatalarda, kutu koladan bile daha fazla kafein bulunur. Kafein, merkezi sinir sistemini uyardığı için, enerjinizin artmasını sağlar. Bu sebeple, kendinizi yorgun ve uykusuz hissettiğinizde, canınızın çikolatam istemesi oldukça doğaldır.
FISTIK EZMESİ
Fıstık ezmesi, besin değeri olarak oldukça zengindir ve ayrıca kolesterol seviyelerini düşürmek için ilaç yapımında da kullanılan bir bileşeni içerir. Bir protein, antioksidan, yağ, demir, magnezyum ve kalsiyum kaynağı olan fıstık ezmesi canınız istiyorsa, bu besin eksikliğinden olabilir.
BUZ
Buz yeme arzusu, genellikle demir eksikliğiyle ilişkilendirilir fakat bu isteğin gerçek sebebi belirsizdir. Eğer demir eksikliğiniz varsa buz çiğnemenin uyanıklığı artırabileceğine dair bir öneri mevcuttur.
HAMUR İŞLERİ
Karbonhidrat açısından çok zengin olan hamur işleri, size hızlı bir şekilde enerji sağlayabilir. Aynı zamanda, canınız ekmek, kek veya makarna gibi besinleri yoğun bir şekilde çekiyorsa, krom veya nitrojen eksikliği yaşıyor olabilirsiniz.
HAMBURGERCanınız aniden hamburger çekmeye başladıysa, muhtemelen aslında kırmızı et istiyorsunuz. Et, bol miktarda protein içerir ve dolayısıyla, vücudunuzda protein eksik kalmış olabilir.
SODA
Soda içmeniz, yalnızca bir keyif meselesi olabilir fakat soda, kemiklerinize müdahale eden ve kemiklerinizden kalsiyum ve magnezyumu uzaklaştıran fosforik asit içerir.

Günün Diğer Haberleri