Vali Baydaş Yeşilay yönetim kurulu toplantısına katıldı

Rize Valisi İhsan Selim Baydaş, Yeşilay Rize Şubesini ziyaret ederek haftalık olağan yönetim kurulu toplantısına katıldı. Vali Baydaş başkanlığında gerçekleştirilen toplantıya; Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz, Emniyet Müdürü Murat Türesin, Rize Belediye Başkan Yardımcı Ahmet Taviloğlu, İl Sağlık Müdürü Mustafa Tepe, İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ramazan Öztürk, Yeşilay Rize Şube Başkanımız Selçuk Beşikçi ve Yeşilay yönetim kurulu üyelerimiz katıldı.

RİZE - 17-05-2024 10:32

Toplantıda Yeşilay’ın ilimizdeki  faaliyetleri hakkında değerlendirmeler yapılarak dumansız hava sahası oluşturulması noktasında yapılacak çalışmalar istişare edildi. Rize’de özellikle sigara bağımlılığını azaltma noktasında ‘Dumansız Rize” mottosuyla sigara bağımlılığı ile kararlı bir şekilde mücadele edileceği vurgulandı. Kurumlar arası koordinasyonun sağlanması noktasında görüşmeler yapılarak, uygulanacak faaliyet ve organizasyonlar değerlendirildi.
Vali Baydaş toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede, insan hayatını etkileyen ciddi sağlık problemlerinin temelinde sigara bağımlılığı olduğunu vurgulayarak, “ Bağımlılıkla mücadelede sporu çok önemli görüyoruz. Bu sebeple okul spor faaliyetlerini önemsiyoruz. Bu yönüyle okullarda çok ciddi ivme yakaladık. Bağımlılıkla mücadelede kadınlara yönelik bilgilendirme faaliyetini arttıracağız. Bunun yanında denetim ve cezalandırmayla ilgili kozumuzu da kullanacağız. İstiyoruz ki; hemşehrilerimiz rahat ve huzurlu ortamlarda yaşasın. Gençlerimiz sigara ve diğer bağımlılıklardan uzak dursun. 2024’ü bu manada özel bir yıl olarak değerlendireceğiz. Tüm kurumlarımız bütün programlarında bu vurguyu ön plana alarak çalışma yapacak ve biz 2024‘te yakalayacağımız bu ivmeyi önümüzdeki yıllara götürmeye çalışacağız.  Bunun farkındalığını artıracağız ki duman, sadece şehrimizin sisi dumanı olarak kalsın. Ciddi bir şekilde bu konuyu gündemimize alıyoruz. Her evin, her bireyin bu meseleye dikkatle sahip çıkması lazım. Bu ilimizin ve ülkemizin geleceğini ilgilendiren bir meseledir” dedi.
Yeşilay Rize Şube Başkanı Selçuk Beşikçi ise geniş kapsamlı yapılan toplantının Türkiye’de bir ilk olduğunu ifade ederek, “İlimizdeki tüm kurum amirleri burada, bunun Türkiye’de bir örneği yoktur. İnşallah tüm şehirlere örnek olacağız. Dumansız Rize ile başlayacağız ve diğer bütün bağımlılıklardan Rize’yi temizlemeyi hedefliyoruz” dedi.
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Yusuf Yılmaz yaptığı açıklamada, bağımlılıkların başında sigaranın geldiğini belirterek, “Dumansız kampüs ve dumansız Rize için üniversitemiz hastanesiyle hizmet vermektedir. Sigara bırakma polikliniklerimiz ücretiz bir şekilde hizmet veriyor. Sayısız hastalığın temel sebebi sigara ve ilintili bağımlılıklardır” dedi.
Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Taviloğlu da Belediye olarak dumansız Rize için başta dumansız parklar olmak üzere katkı sağlayacaklarını ifade etti..

Günün Diğer Haberleri