Ümit Özdağ: "Kaçaklar Hemen Sınır Dışı Edilecek"

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, İtalya Başbakanı Giorgia Meloni'nin kaçaklarla ilgili sert önlemler almayı planladığını belirttiği açıklamalarını referans alarak Türkiye'de de benzer bir yaklaşım sergileyeceklerini duyurdu.

SİYASET - 22-09-2024 12:20

Özdağ, Meloni'nin "Bundan sonra İtalya'ya yasadışı yollardan girerseniz derhal sınır dışı edileceksiniz!" sözlerini alıntılayarak, bu yöntemi Türkiye'de de uygulamayı vaat etti.
Özdağ, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “İşte bu, Başbakan açıkladı, İtalya’ya kaçak giren hemen deport edilecek yani sınır dışı edilecek. Aynı şeyi yapmak için Türkiye Zafer Partisi’ni bekleyecek. Zafer gelecek, sığınmacılar gidecek, enflasyon, suç oranları, kiralar düşecek” ifadelerini kullandı.
Bu açıklamalar, Türkiye'deki sığınmacı politikası ve kaçak göçmenlerle ilgili tartışmaların yeniden alevlenmesine neden oldu. Ümit Özdağ’ın bu net duruşu, parti destekçileri arasında büyük bir yankı bulurken, muhalefet tarafından da eleştirilmeye devam ediyor. Türkiye'nin bu konuda atacağı adımlar, yerel ve uluslararası düzeyde ilgiyle takip ediliyor.


 

Günün Diğer Haberleri