Ülke sel felaketini yaşıyor. Hükümetten acil yardım talebi

Brezilya’nın güneyindeki etkili sağanak yağışlar, su baskınlarına ve toprak kaymalarına sebebiyet verirken, federal hükümetten acil yardım talebinde bulunuldu.

DÜNYA - 04-05-2024 16:55


Brezilya’nın güneyindeki etkili sağanak yağışlar, su baskınlarına ve toprak kaymalarına sebebiyet verirken, federal hükümetten acil yardım talebinde bulunuldu.
Brezilya’nın güneyinde 27 Nisan’da sağanak yağışlar bastırdı. Yağışlar, su baskınlarına ve toprak kaymalarına neden oldu.
Dün yükselen nehir sularından dolayı patlayan Rio Grande do Sul eyaletinde baraj patladı. Halihazırda su baskınlarının yaşandığı bölgede hasarı büyütürken Brezilya Hava Kuvvetleri selde mahsur kalanları havadan kurtarma çalışmaları yürüttü.
Rio Grande do Sul Valisi Eduardo Leite, Cotipora kentinde bulunan barajın çökmesi sonrası federal hükümetten acil yardım talep etti.
Vali Leite, bölgedeki durumla ilgili açıklama yaptı.
Leite, “Başkan Lula ile konuştum ve Rio Grande do Sul'da bir savaş durumu yaşadığımızı bildirdim” dedi. Brezilya Devlet Başkanı Lula da Silva da dün bölgeye gelerek incelemelerde bulundu.
Kenya’da da bu hafta sağanak yağışlar nedeniyle başkent Nairobi dahil 36 bölgede sel etkili oldu.
Etkili olan sel felaketi sonrası bir baraj patlarken, hayatını kaybedenlerin sayısı 1 Mayıs itibariyle 166 olarak duyuruldu.
Kenya Kızıl Haçı ise 132 kişinin de kayıp olduğunu bildirdi.
Kuzey Yarımküreye bahar aylarının gelmesiyle Rusya ve Kazakistan’da eriyen karlar su baskınlarına neden oldu. Ural Nehri’nin suları taşmış ve Rusya’nın Orenburg kentindeki baraj patlamıştı.
Her iki ülkede binlerce kişi tahliye edilmişti.

Günün Diğer Haberleri