Türkiye Kamu-Sen Rize İl Başkanı Köseoğlu’ndan Hükümete Ek Zam ve Refah Payı Çağrısı

Türkiye Kamu-Sen Rize İl Başkanı Murat Köseoğlu, memur maaşlarının enflasyon karşısında ciddi şekilde eridiğini belirterek, hükümete ek zam ve refah payı artışı çağrısında bulundu.

RİZE - 03-06-2025 12:06

Başkan Köseoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) Mayıs ayı verilerine göre enflasyonun yüzde 1,53 arttığını ve yılbaşından bu yana toplam enflasyonun yüzde 15’i aştığını vurguladı. Bu durumun memurların alım gücünü olumsuz etkilediğine dikkat çeken Köseoğlu, "Ocak ayında memur maaşlarına yalnızca yüzde 6 oranında zam yapıldığı düşünüldüğünde, enflasyon farkı yüzde 9’u geçmiş durumdadır. Bu da maaşlarda acil bir düzenleme ihtiyacını ortaya koymaktadır," dedi.
Türkiye Kamu-Sen olarak memurların haklarının korunması gerektiğini belirten Köseoğlu, “Memurlarımızın emeğinin karşılığını alması, hem kamu çalışanlarının refahı hem de toplumun genel huzuru açısından büyük önem taşımaktadır,” ifadelerini kullandı.
Köseoğlu, hükümete çağrıda bulunarak, bir an önce gerekli adımların atılmasını, memurların hak ettiği iyileştirmelerin sağlanmasını ve ek zamla birlikte refah payı artışının hayata geçirilmesini talep etti.


 

Günün Diğer Haberleri