Türk Ocaklarında Davanın Davası Konuşuldu

Türk Ocakları Rize Şubesi’nde her hafta devam eden sohbetleri devam ediyor. Bu haftaki konu Davanın Davası kitap yazarlarının sohbetiydi.

RİZE - 19-05-2024 08:09

İsmet Kösoğlu

Rize Türk Ocakları Şubesi konferans salonunda yapılan sohbet toplantısı Şehitlerimiz ve Türk Büyükleri için bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı. Sohbet programında, 1980 askeri darbesiyle başlatılan MHP ve Ülkücü kuruluşlar davası sürecini, DAVA’NIN DAVASI kitabının yazarlarından Raşit Demirtaş ile emekli Savcı ve Avukat Mahir Durakoğlu uzun bir çalışmanın ürünü olan 900 sahifelik muhteşem belgesel kitabın gelecek nesillere kalıcı eser olmasını istedikleri için kaleme aldıklarını söylediler. 1980 askeri darbesi, MHP Genel Başkanı Alpaslan Türkeş,16 MHP Milletvekili ve Parti yönetiminin çoğunlukta olduğu 587 ülkücünün yıllarca yargılandığı davada,220 idam istenmşti.587 sanıklı davanın Avukatlığını hiçbir ücret ve karşılık beklemeden yapan bugünkü Türk Kültürü Hizmet Vakfı Başkanı Av. Şerafettin Yılmaz onur konuğu olarak programda yer aldı. Program sonunda Türk Ocakları Şube Başkanı Turan Aslan Mercan katılımcılara teşekkür ederek Av. Şerafettin Yılmaz, Em. Savcı Mahir Durakoğlu ve kitap yazarı Raşit Demirtaş’a Türk Ocakları plaketi verdi.

Yoğun katılımın olduğu programa Rize-Artvin Tabipler Odası Başkanı Doç.Dr. Kazım Şahin, Türk Büro Sen Rize Şubesi Başkanı İbrahim Hacımustafaoğlu, Gezginci TV. Belgeselcisi Cemal Gülas, Çay TV. Program yapımcısı Orhan Yazıcılar, emekli İl Sağlık Müdür Yardımcısı Ahmet Rıza Karamahmutoğlu, RTEÜ öğretim üyelerinden Adem Kalender, Doğa Fotoğrafçısı Erdoğan Muradoğlu, Çaykur Daire Başkanlarından emekli Rahmi Şenkaya ve yoğun bir davetli gurubu katıldı.

Günün Diğer Haberleri