TTSO Başkan Adayı Ahmet Kazaz’dan Sert Çıkış: “Trabzon Güç Kaybediyor”

Ahmet Kazaz, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası başkan adaylığı sürecinde yaptığı açıklamalarla şehir gündeminde geniş yankı uyandırdı. Trabzon’un son yıllarda ekonomik ve sosyal anlamda ciddi bir gerileme yaşadığını savunan Kazaz, mevcut yönetim anlayışını sert sözlerle eleştirdi.

TRABZON - 09-05-2026 13:02

Trabzon’un sahip olduğu potansiyelin yeterince değerlendirilemediğini ifade eden Kazaz, şehirde uzun süredir vizyon eksikliği bulunduğunu söyledi. Özellikle gençlerin gelecek kaygısı yaşadığına dikkat çeken Kazaz, üretim, sanayi, ticaret ve turizm alanlarında yeni bir kalkınma hamlesine ihtiyaç olduğunu belirtti.

Açıklamalarında dikkat çeken ifadeler kullanan Kazaz, Trabzon’un mevcut durumunu ağır bir benzetmeyle değerlendirdi. Şehrin her geçen gün güç kaybettiğini öne süren Kazaz, “Trabzon artık metastaz yapan kanser hastası bir şehir haline geldi. Acilen tedavi edilmesi gerekiyor” dedi.

Kazaz, mevcut yapıyla Trabzon’un geleceğe taşınamayacağını savunarak, “Gerekirse yeniden yıkılıp yeniden ayağa kaldırılmalı. Çünkü mevcut düzenle bu şehrin kaybetmeye devam edeceği ortada” ifadelerini kullandı.

Kentte ticaret hacminin daraldığını, sanayi yatırımlarının yetersiz kaldığını ve genç nüfusun başka şehirlerde gelecek aradığını belirten Kazaz, bu sorunların artık görmezden gelinmemesi gerektiğini söyledi. Trabzon’un günü kurtaran politikalarla yönetilemeyeceğini ifade eden Kazaz, şehir yönetiminde ortak aklın hakim olması gerektiğini vurguladı.

“Trabzon’u birkaç kişinin çıkarına göre değil, burada yaşayan herkesin geleceğine göre yönetmek zorundayız” diyen Kazaz, şehrin yeniden bölgenin üretim ve ticaret merkezi olabilecek potansiyele sahip olduğunu kaydetti.

Özellikle ticaret, sanayi, lojistik, turizm ve tarım alanlarında yeni bir kalkınma modeline ihtiyaç olduğunu dile getiren Kazaz, Trabzon’un limanı, ulaşım ağı ve insan kaynağıyla çok daha güçlü bir ekonomik yapıya kavuşabileceğini ifade etti.

Yaklaşan TTSO seçimlerinin şehir adına kritik bir süreç olduğuna dikkat çeken Kazaz, yönetim anlayışının değişmesi gerektiğini belirterek iş dünyasını ortak hareket etmeye çağırdı. Kazaz, doğru projeler ve güçlü bir vizyonla Trabzon’un yeniden ekonomik cazibe merkezi haline gelebileceğini söyledi.

Günün Diğer Haberleri