Trabzon’da Derelerin Kardeşliği Platformu ve Emek ve Demokrasi Platformu tarafından "Yaşam Alanlarıma Dokunma Mitingi" gerçekleştirildi. Mitingde konuşan Derelerin Kardeşliği Platformu üyesi Mehmet Akcelep, nükleer santrallerin yaratacağı tehlikeleri vurgulayarak, "Nükleer santralleriyle bizi felakete sürüklüyorlar. Mersin Akkuyu'da, Sinop İnceburun'da yapılan nükleer santrallerin neye mal olacağını hepimiz biliyoruz" dedi.
Miting, Kahramanmaraş Caddesi’nde başlayarak Atatürk Alanı’nda son buldu. CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, KESK Eş Başkanı Ayfer Koçak, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya ve birçok yerel siyasi figür mitinge katıldı.
"Felakete Sürükleniyoruz"
Mehmet Akcelep, mitingdeki konuşmasında, "Çernobil'i unuttuk mu? O felaketin Karadeniz'e nasıl ölüm getirdiğini bilmeyen var mı?" diyerek, nükleer santrallerin tehlikelerine dikkat çekti.
Eğitim ve Demokrasi Platformu Başkanı Muhammet İkinci de maden şirketlerine yönelik uyarılarda bulunarak, "Hayatı paradan ibaret görenler bizi kendileriyle karıştırıyorlar. Ama bizim için para yaşamdan değerli değildir. Bu bir memleket savunmasıdır" ifadelerini kullandı.
"Suyumuz Parayla Satılacak"
KESK Eş Başkanı Ayfer Koçak, derelerin geleceğiyle ilgili kaygılarını dile getirerek, "Sizler bizi tanırsınız. Devrimci öğretmen Lokman hocamızdan tanırsınız. Derelerimizi ranta kurban edenler, ileride bu suyu parayla satacaklar" dedi.
"Karadeniz Artık Krediyi Kapatmış Durumda"
CHP Trabzon Milletvekili Sibel Suiçmez, "Bu iktidar Karadeniz’den yüksek oy alıyor zannediyor ama şimdi de görüldüğü üzere Karadeniz artık onlara verdiği krediyi tamamen kapatmış durumdadır" şeklinde konuştu.
"Birleşik Mücadelenin Örneği"
Sol Parti MYK Üyesi Alper Taş ise mitingin önemine değinerek, "Karadeniz halkı Sinop’tan Artvin’e kadar yan yana geldi, ortak taleplerini dile getirdi. Şirketler sermaye kaybedecek, doğa, insan ve emek kazanacak" dedi.
"Doğaya Yapılan Katliamı Protesto Ediyoruz"
CHP Yomra İlçe Başkanı Erol Pekşen, 20 yıllık AKP iktidarı döneminde doğaya yapılan katliamları protesto etmek için toplandıklarını belirtti.
Bu miting, Karadeniz halkının doğa, yaşam alanları ve çevresel hakları konusundaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi.