TİNGADER ARTVİN ŞUBESİ BAŞKANLIĞINA FATİH TÜYSÜZ GETİRİLDİ

Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER) Artvin Şubesini kuruldu.

ARTVİN - 03-01-2024 15:41

Türkiye genelinde internet gazeteciliği ve çeşitli yayın organlarında gazetecilik mesleğini sürdüren basın mensuplarını bir çatı altında toplayarak, sektörün yaşadığı sorunları çözme hedefiyle kurulan Tüm İnternet Gazeteciliği ve Gazeteciler Derneği (TİNGADER), şubeler zincirine yeni bir halka daha ekledi.  
Türkiye’de 68 il ve yurtdışında birçok ülkede şube başkanlıkları bulunan TİNGADER’in Artvin Şubesi, Artvin TRT HABER İl Muhabiri Fatih Tüysüz başkanlığında güçlü ve nitelikli üyelerden oluşan bir yönetim kuruluyla derneğin kuruluşu tamamlandı.  
TİNGADER Artvin Şube Başkanı Fatih Tüysüz, yaptığı basın açıklamasıyla derneğin kurulduğunu duyurarak şunları söyledi.   
Tüysüz, Derneğin amacının Türkiye'de basın ve basın sorunlarına sahip çıkmak, internet korsan yapılanmasının önüne geçmek, yasal tedbirleri gerçekleştirecek çalışmayı sunmak daha önemlisi statü yasasını kazanımları arasına katmak olduğunu ifade ederek ; “Basının ülkede gerçek yeri olan dördüncü güç kimliğini teslim etmek, toplumsal yapıdaki dengesizlikleri ortadan kaldırmak için çalışmalarımızı yürüteceğiz. Mademki basın halkın hür sesi ve nefesidir o halde yarınlara bu yolda önce yaşanan sıkıntılarımızı aşarak bu meslekteki en iyi seviyeye gelmek için uğraşacağız.” dedi.   
Artvin'de toplumun her kesiminden (basınla ilişkileri olan) güçlü isimlerlerin yer aldığı TİNGADER’in tanıtılması için resmi kurum ve sivil toplum kuruluşlarının ziyaret edileceğini belirtildi.   
TİNGADER Artvin Şubesi Fatih Tüysüz başkanlığında toplanarak görev dağılımı yapıldı.  
Yapılan görev dağılımında Başkan yardımcılığına Tayfun Akan, Murat Yıldırım, Saymanlığa Ahmet Yılmaz, Sekreterliğe İrfan Kuzu, Yönetim Kurulu Üyeliğine ise Muhammet Volkan Köse ve Yüksel Kantar getirildi.
 

Günün Diğer Haberleri