Sonay Atabey Can: “Ankara’da Dört Gün Boyunca Rize’nin Kalbi Attı”

Sonay Atabey Can, Altındağ Millet Bahçesi’nde düzenlenen Ankara Rize Günleri etkinliğine ilişkin duygusal değerlendirmelerde bulundu. Can, dört gün süren organizasyonda Rize’nin samimiyetinin, kültürünün ve memleket özleminin Ankara’ya taşındığını ifade etti.

ANKARA - 11-05-2026 00:37

Etkinlik boyunca tulum seslerinin horonlarla birleştiğini belirten Sonay Atabey Can, Çay Sokağı’nda yer alan yazarlar ve sanatseverlerin unutulmaz anlar yaşadığını söyledi. Sosyal medya üzerinden tanışılan dostlarla yüz yüze sohbet etmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getiren Can, demli çay eşliğinde kurulan sohbet sofralarının etkinliğe ayrı bir anlam kattığını kaydetti.

Rize’den gelen hatıraların Ankara’nın dört bir yanına yayıldığını ifade eden Can, kimi ziyaretçilerin köylerini ve çocukluk anılarını anlattığını, kimilerinin ise sadece memleket havasını içine çekerek duygulandığını belirtti.

Etkinliğin yalnızca bir kültür buluşması olmadığını vurgulayan Can, “O dört gün boyunca orada sadece bir etkinlik değil, memleketin kalbi attı” ifadelerini kullandı.

“Belki bize her yer Rize değildi ama gittiğimiz her yere Rize’nin samimiyetini, neşesini ve coşkusunu taşıdık” diyen Can, insanların memleketlerinin sesini ve renklerini gördüklerinde bulundukları yeri adeta memlekete çevirdiğini söyledi.

Sonay Atabey Can, organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederek Ankara’ya veda edip yeniden Rize’ye dönmenin heyecanını yaşadıklarını ifade etti.

Günün Diğer Haberleri