Haber: Semra SAKARYA
Kafenin işletme müdürü, 700 metrekarelik geniş bir alanda hizmet verdiklerini belirterek, servis kalitesini artırmak için farklı bir yol arayışına girdiklerini söyledi. Bu süreçte Bodrum’daki iş bağlantılarından edindikleri deneyimle patenli garson uygulamasına karar verdiklerini ifade eden müdür, “İlk baştabana biraz komik ve tuhaf geldi. Ancak işleyişi görünce hem benim hem de müşterilerimizin çok hoşuna gitti. Hatta sadece patenli garsonu görmek için gelenler olmaya başladı. Bu durum bizi şaşırttı ama işletmemize gerçekten güzel bir hava kattı” dedi.
Uygulamanın zor ama bir o kadar da ilgi çekici olduğuna dikkat çeken işletme yetkilileri, sektöre öncülük etmek istediklerini vurguladı. “Patenle kaymak zaten zor, bunun üstüne garsonluk yapmak ve servis tepsisini dengede tutmak gerçekten emek istiyor. Ancak bu tür yeniliklerin başka işletmelere de ilham vermesini isteriz” ifadelerini kullandılar.
İşletme Müdürü Ozan Ödemiş ise daha önce farklı şehirlerde benzer uygulamaları hayata geçirdiklerini belirterek, “Rize’de neden olmasın dedik. Uzun yıllardır otelcilik ve hizmet sektöründeyim. Daha önce patenli personelle çalışmışlığımız var. Rize’ye de böyle bir renk katmak istedik. Açıkçası Rize gibi bir yerde de böyle bir uygulamanın olması gerekiyordu” diye konuştu.
Kafede patenli garson olarak görev yapan Melike Kelepir de 6 yıldır paten sporu ile ilgilendiğini ve bu sayede işe kısa sürede adapte olduğunu söyledi. Kahramanmaraşlı olduğunu ve Rize’de üniversite eğitimi aldığını belirten Kelepir, “Fizyoterapi 3. sınıf öğrencisiyim. Ozan Bey ile daha önce Bodrum’da çalışma geçmişimiz vardı. Burada da böyle bir teklif gelince kabul ettim” dedi.
Müşterilerden aldığı tepkilerin oldukça olumlu olduğunu dile getiren Kelepir, “Genelde çok şaşırıyorlar. Düşüp düşmediğimi ya da döküp dökmediğimi soruyorlar. Uzun süredir paten kaydığım için bu iş bana daha kolay geliyor. Sıcak içeceklerde daha dikkatliyim ama patenle servis yapmak benim için daha pratik” ifadelerini kullandı.