Sermaye Piyasası Kurulu'ndan 2 Yeni Fona Onay

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2023 yılında faaliyet izni alan Vega Portföy tarafından oluşturulan Mavi Serbest Fon ve Anka Serbest Fon isimli fonların kuruluşuna onay verdi.

EKONOMİ - 06-05-2024 11:21

Ana yatırım stratejisi, hem Türk lirası hem de döviz cinsi para ve sermaye piyasası araçlarına yatırım yaparak sermaye kazancı sağlamak ve portföy değerini artırmak olan Anka Serbest Fon, doğrudan veya türev araçlar vasıtasıyla yurtiçi ve global piyasaların eğilimlerini yakından izleyerek yüksek getiri sağlamayı amaçlıyor. Anka Serbest Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi 7 olarak belirlendi.
VMV koduyla işlem görecek Mavi Serbest Fon'un ana stratejisi ise daha ziyade Türk Lirası varlıklara yatırım yaparak mevduat üstü getiri elde etmek. Fon'un Risk Getiri Profili değerlendirme derecesi ise 5 olarak belirlendi.
Fonların faaliyet onayıyla ilgili konuşan Vega Portföy Genel Müdürü Sn.Tarkan Çetin, "Portföy Yönetimi alanında yeni faaliyete geçmiş olan Vega Portföy’ün ilk fonlarına SPK tarafından onay verilmesinin heyecanını yaşıyoruz. Fonlarımız şu anda özel müşterilere hizmet edecek şekilde faaliyet gösteriyor, ancak 2024 yılı tüm yatırımcılara hizmet verebilecek altyapımızı tamamlayarak hizmet ağımızı genişletmeyi hedefliyor ve bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Deneyimli ekibimizle paydaşlarımıza tatminkar getiriler sağlamayı hedefliyoruz." şeklinde konuştu.
Vega PortföyYönetimi hakkında:
Vega Portföy Yönetimi A.Ş. 2023 yılında kurulmuştur. Kuruluş amacı; kurumsal yatırımcıların getiri hedeflerine ulaşmalarını sağlamak, risk tercihlerini göz önünde tutarak nitelikli portföy yönetim hizmeti vermektir. Tecrübeli ve sermaye piyasalarındauzman iş insanlarından oluşan ekibiyle Vega Portföy Yönetimi, kurduğu ve yönettiği yatırım fonları ile yatırımcı kitlesine yüksek performans sunmayı amaçlamaktadır.

Günün Diğer Haberleri