Rize’de din görevlileri AFAD gönüllüsü oldu

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığınca AFAD Gönüllülük Sistemi ile ülkemizde meydana gelecek afetlerde yapılması gereken doğru davranışları bilen, afetlerin zararlarını en aza indirmek ve verilen hizmetin kalitesini artırmak amacıyla görev yapan ekiplere destek olabilecek AFAD Gönüllülerinin sayısını artırmak için "İmamlar Destek AFAD Gönüllüsü Oluyor Projesi" hayata geçirildi.

RİZE - 19-05-2024 07:36

Bu kapsamda Rize İl ve İlçe Müftülükleri bünyesinde görev yapan ilk grupta 30 din görevlisi, AFAD tarafından verilen eğitimleri tamamlayarak "AFAD gönüllüsü" oldu. İkinci grupta da 29 din görevlisi eğitim alarak AFAD gönüllüsü olacak.

Görev yaptıkları yerlerde yaşanabilecek doğal afetlere ve olaylara daha hızlı müdahale edilmesi amacıyla projeye dahil edilen din görevlileri, AFAD görevlileri tarafından 5 günlük teorik ve uygulamalı eğitime tabi tutuldu.

Rize İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü yerleşkesinde hafif arama kurtarma, enkazdan yaralı taşıma teknikleri, çadır kurma, emniyet ve güvenlik, kesme, kırma ve delme, dağcılık, malzeme kullanımı ve bakımı konusunda eğitim alan imamlar, ekiplerle birlikte tatbikat yaparak öğrendiklerini pratiğe dökme imkanı da buldu.

İl Müftüsü Naci Çakmakçı, din görevlilerinin aldıkları eğitimin önemine değinerek “AFAD tarafından din görevlilerimize verilen eğitim sayesinde, afet durumlarında afetzedelere nasıl müdahale edeceğimizi yetkililerden öğrenmiş olduk. Diyanet İşleri Başkanlığı personeli olarak ülkemizde yaşanan gerek salgın hastalıklarda olsun gerekse afetlerde tüm imkanlarımızla manevi olarak halkımızın yanında olmaya çalıştık. Din görevlilerimiz almış oldukları bu eğitimlerle artık arama-kurtarma çalışmalarında da aktif olarak görev alacak. Her geçen gün çalışmalarımızı ve eğitimlerimizi arttırarak her daim halkımızın yanında olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.” dedi.

Günün Diğer Haberleri