Milan, Avrupa'ya tutundu

İtalyan ekibi Milan, Şampiyonlar Ligi F Grubu son haftasında İngiliz temsilcisi Newcastle United'ı deplasmanda 2-1 yendi. Bu sonuçla grupta 3. sıraya çıkan Milan, yoluna Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı. Newcastle ise havlu attı.

FUTBOL - 14-12-2023 12:06

St James' Park'ta oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi maçında ilk golü 33. dakikada Newcastle United'dan Joelinton attı.

İkinci yarıda daha iyi bir oyun sergileyen konuk Milan, 59. dakikada Christian Pulisic ile 1-1'lik eşitliği yakaladı.

84'te Samuel Chukwueze ile bir gol daha bulan Milan, sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Bu sonuçla puanını 8'e çıkararak grupta 3. sıraya yükselen Milan, yoluna Avrupa Ligi'nde devam etme hakkı kazandı. 5 puanla "Ölüm grubu" olarak nitelenen F Grubu'nu son sırada tamamlayan Newcastle ise Avrupa defterini kapattı.

Bu gruptaki diğer maçta ise Alman ekibi Borussia Dortmund, Fransız temsilcsi Paris Saint-Germain (PSG) ile 1-1 berabere kaldı. Borussia Dortmund'un 11 puanla lider bitirdiği F Grubu'ndan son 16 biletini alan 2. ekip PSG oldu. Fransız ekibi, turu 8 puan ve averajla atladı.

Günün Diğer Haberleri