“Medyatik Yaklaşım Sorunu Çözmez”
Tartışmaların yüzeysel şekilde ele alındığını ifade eden Alkan, “Bu meseleye sadece medyatik tarafından bakmak doğru değil. Sahadaki insanların mevcut durumu ve yarın karşılaşacağı sorunlar göz önünde bulundurulmalı” dedi. Farklı siyasi partilerin il başkanlarının bir araya gelmesi durumunda dahi çözümün kolay olmadığını belirtti.
Mevsimlik İşçi Alımı Yeni Sorunlar Doğurabilir
Mevsimlik işçi alımının tek başına çözüm olmadığını dile getiren Alkan, sayının artırılmasının yeni beklentiler oluşturacağını söyledi.
“Bugün 3 bin ya da 5 bin mevsimlik işçi alalım deniliyor. Ancak bu kez de çalışanlar ‘biz 12 ay kadrolu çalışmak istiyoruz’ talebiyle geliyor. Bu durum yeni bir sorun alanı oluşturuyor” ifadelerini kullandı.
“İhtiyaç Sahipleri Öncelik Olmalı”
Alkan, işçi alımlarında gerçekten ihtiyaç sahibi olanların önceliklendirilmesi gerektiğini belirterek, mevcut sistemde zaman zaman adaletsizlik algısı oluştuğunu ifade etti.
“Ekmeği olmayan insanların çalışması gerekiyor. Ancak farklı gelir kaynakları olan kişilerin de başvurduğu yönünde eleştiriler geliyor. Bu durum toplumda rahatsızlık oluşturuyor” dedi.
Üniversite mezunu gençlerin iş bulmakta zorlandığına dikkat çeken Alkan, işsizlik sorununun sadece mevsimlik işçi alımıyla çözülemeyeceğini söyledi.
“Sorunları Aşmak İçin Çalışıyoruz”
Açıklamasının sonunda mevcut süreçte eksiklerin olabileceğini kabul eden Alkan, çözüm için çaba gösterdiklerini belirtti.
“Eksikleriyle, hatalarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. İnşallah bu sıkıntıları aşacağız” diyerek, kamuoyunun gündemindeki sorulara yanıt verdiğini ifade etti.