Kurtuluş Savaşı İzinde Yükselen Destan!

Ankara Kent Konseyi (AKK) Başkanı ve Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin 50. Yılı dolayısıyla, ilk mezunlarından olduğu İktisadi İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekanlığınca düzenlenen 30. yıl etkinliğinde, fakülte öğrencileri ve mezunlarıyla bir araya geldi.

SİVAS - 20-05-2024 09:08

Mezunların, öğrencilerle bilgi ve tecrübelerini paylaştığı etkinliğin Moderatörlüğünü Prof. Dr. Selahattin Koç yaparken; AKK Başkanı ve ATO Başkanı Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz’ın, İİBF’nin ilk mezunlarını temsilen katıldığı oturumda, yine fakülte mezunlarından Iğdır Vali Yardımcısı Ömer Said Karakaş ile Sivas Emlak Katılım Şube Müdürü Bahri Öksüz de yer aldı.
Etkinlik öncesinde Sivas’ta bazı ziyaretlerde bulunan AKK Başkanı Yılmaz, Sivas Belediye Başkanı Adem Uzun ile Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Alim Yıldız’ı da makamlarında ziyaret ederek, günün anısına çeşitli hediyeler verdi ve Ankara’ya davet etti.
Yılmaz, ziyaretlerde kentlerin turizm ve ekonomik potansiyellerine de vurgu yaparken; Ankara’nın artık UNESCO Dünya Mirası listesine giren Gordion ve Arslanhane Camii gibi mutlaka görülmesi gereken iki önemli merkezi daha olduğunu kaydetti.
MEDENİYETLERİN KESİŞME NOKTASI 
Sivas CÜ İİBF’de düzenlenen etkinlikte, fakültenin ilk mezunları adına konuşan AKK Başkanı Halil İbrahim Yılmaz, Sivas’ın kadim bir şehir, medeniyetlerin kesişme noktası, Kurtuluş Savaşı’nın izinde yükselen bir destan olduğuna vurgu yaptı.
Konuşmasında, ruhu derin vadilere dökülmüş, İpek Yolu’nun kalbinde yükselen bir şehir olan Sivas’ın, binlerce yıl boyunca ticaretin nabzını tuttuğu, kültürlerin kesişim noktası olduğunu da sözlerine ekledi.
Tarihi sokaklarında dolaşıldığında, zamanın dokusunun hissedildiğini ifade eden Yılmaz, “Kervanların geçtiği yollarda, farklı kültürlerin renkleri bir araya gelir, ticaretin bereketiyle şehrin dokusu yeniden şekillenir. Hititlerden Selçuklulara, Romalılardan Osmanlılara kadar birçok uygarlığın izlerini taşıyan bu topraklar kültürel bir mozaiğin parçasıdır. İpek Yolu’nun bu kritik noktasında bulunan Sivas sadece ticaretin değil aynı zamanda kültürler arası etkileşimin de merkezi olmuştur” dedi.
KURTULUŞUN BİRLİK RUHU
Konuşmasında, sokaklarındaki her bir taşın bir hikaye anlattığını, her bir çatının zamanın bir dilimine ayna tuttuğunu kaydeden Yılmaz, şunları söyledi:
“Camilerin minareleri gökyüzüne doğru uzanırken şehrin tarihi ve mücadeleci kimliğini gururla taşır. Sivas, Kurtuluş Savaşı’nın kahramanlık ve direniş ateşinin en parlak yandığı şehirlerden birisidir. Türk milletinin birlik ve beraberlik içinde bağımsızlık mücadelesine kararlılıkla devam etme iradesini ortaya koyan, vatan sevgisiyle dolu yüreklerin şehridir Sivas. 1919’da bu şehirde işgal altındaki Anadolu’nun kurtuluşu için birlik ruhu bir araya gelmiştir. Bu mücadeleci ruh hâlâ bu sokaklarda varlığını sürdürmektedir. 
Sivas denilince kuşkusuz akla ilk gelen unsurlardan birisi de Cumhuriyetin ilke ve değerlerini yaşatan, bilgiyi üreten ve paylaşan, aydınlık bir geleceğe ışık tutan bir akademik yuva olan Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’dir. Cumhuriyet Üniversitesi’nin kurulmasıyla birlikte şehir bilim ve sanatın da merkezi olmuştur. Genç nesillerin yetişmesine katkı sağlayan üniversite Sivas’ın çağdaş bir kimlik kazanmasında önemli rol oynamıştır.
CUMHURİYET’İN IŞIĞI 
Bugün Sivas hâlâ Cumhuriyetin ışığında parlayan bir şehirdir. Geçmişin derinliklerinden gelen tarihi mirasıyla, akademik camiasıyla geleceğe umutla bakar ve Cumhuriyetin değerlerini yaşatmaya devam eder. 
Sivas mücadeleci ruhu ile Cumhuriyet döneminin izlerini taşıyan bir şehir olarak her daim ileriye doğru yol almaya devam edecektir.” 
Yılmaz, konuşmasını ise Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Sivas; Türk milletinin istiklal mücadelesinin dönüm noktalarından biri olmuştur. Burada alınan kararlar milletimizin birlik ve beraberliğini perçinlemiştir” sözü ile tamamladı.

Günün Diğer Haberleri