Kemikleri bulunan Korhan Berzeg'in Adli Tıp incelemesi tamamlandı: Ölüm nedeni belirlenemedi

Balıkesir'de yürüyüşe çıktıktan sonra bir daha haber alınamayan ekonomist Korhan Berzeg'in kemikleri, başlatılan arama çalışmaları sonucunda bulunup Adli Tıp'a gönderilmişti. Adli Tıp Kurumu'nda yapılan incelemelerde, Berzeg'e ait olduğu tespit edilen kemik parçalarının üzerinde ölüm nedenini belirlemeye yönelik herhangi bir bulguya rastlanmadı.

BALIKESİR - 19-05-2024 08:46

ABD'de Dünya Bankası'nda bir dönem Asya Direktörü olarak çalıştıktan sonra emekli olan Korhan Berzeg'in (83) 17 Haziran'da, Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nde özel eğitim almış Doberman cinsi köpeği 'Tina' ile yaptığı yürüyüş sırasında kaybolması, eşi Angela Berzeg tarafından jandarmaya bildirilmişti. Ancak yapılan aramalar sonuçsuz kaldı.
Ölüm sebebi hala araştırılıyor: Bulunan kemiklerin hepsi Korhan Berzeg'e ait    Ölüm sebebi hala araştırılıyor: Bulunan kemiklerin hepsi Korhan Berzeg'e ait
KREDİ KARTLARI, KEMİKLERİ VE KIYAFETLERİ BULUNMUŞTU
Gelgeç Mahallesi Muhtarı Ahmet Gülay'ın 23 Nisan'da Armutlu Mahallesi'nde, evlerine 3,5 kilometre uzaklıkta dere kenarında bulduğu kimlik, kredi kartı, kıyafet ve kemik parçaları, Berzeg'in akıbetiyle ilgili yeni bir gelişme yaşanmasına sebep oldu.  İstanbul Adli Tıp Kurumu Başkanlığı'na gönderilen kemiklerin DNA analizi, Korhan Berzeg'e ait olduğunu ortaya çıkardı. Bu durum, Berzeg'in 316 gün boyunca kayıp olmasının sebebinin ölüm olduğunu ortaya çıkardı.
ÖLÜM NEDENİ BELİRLENEMEDİ
Ancak kemikler üzerinde yapılan incelemeler, Berzeg'in ölüm nedenini belirlemekte yetersiz kaldı.  İstanbul Adli Tıp Kurumu, ölüm nedeninin belirlenemediğini açıkladı. Bununla birlikte, Berzeg'in kafatası ve bazı kemik parçalarına daha sonra ulaşıldı ve toplam 12 parçadan oluşan tüm kemiklerin Berzeg'e ait olduğu teyit edildi.
TOPRAĞA VERİLMESİ BEKLENİYOR
Berzeg'in ölümüne dair soruşturma devam ediyor. Jandarma ekipleri, bölgede araştırmalarını sürdürürken, tüm ihbarları değerlendiriyorlar. Önümüzdeki günlerde hazırlanacak olan raporun ardından, kemiklerin Berzeg ailesine teslim edilmesi bekleniyor. Berzeg'in doğup büyüdüğü Balıkesir'in Gönen ilçesine bağlı Armutlu Mahallesi'nde toprağa verilmesi planlanıyor.

Günün Diğer Haberleri