Karamollaoğlu'ndan 'emeklilere zam' önerisinin reddedilmesine tepki: 'Mış' gibi yaparak...

Milyonlarca emeklinin merakla beklediği seyyanen zam artışı torba yasadan çıkmadı. MHP lideri Bahçeli dahil birçok siyasi parti seyyanen zam için harekete geçti. Ancak Saadet Partisi’nin Meclis’te sunduğu ‘emeklilere seyyanen zam’ önerisi AK Parti ve MHP oyları ile reddedildi. Karamollaoğlu, sosyal medya hesabından paylaşımla duruma tepki gösterdi.

SİYASET - 14-07-2023 15:29

Emeklilerin gözü torba kanundan çıkacak seyyanen zamdaydı. Ancak beklenen artış olmayınca milyonlarca vatandaş hayal kırıklığına uğradı. Birçok siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu duruma tepki göstererek emeklilerin yaşam standartlarının iyileştirilmesi adına gerekli zammın uygulanması çağrısında bulundu.
BAHÇELİ, 'SEYYANEN ZAM' İÇİN ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin geçtiğimiz günlerde gerçekleşen TBMM grup toplantısında 'emekliye seyyanen' zam talebinde bulunarak AK Parti'ye düzenleme için çağrı yaptı.
MHP'DEN ÖNERİYE MECLİS'TE RET OYU
Öte yandan, Saadet Partisi Grubu tarafından Meclis'e sunulan 'emekliye seyyanen zam' önerisi AK Parti ve MHP oylarıyla reddedildi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, duruma sosyal medya hesabından tepki gösterdi.
Karamollaoğlu, paylaşımında "'Mış' gibi yaparak emekliye verilecek zammı yetersiz bulduğunu söyleyen Devlet Bahçeli sanıyorum partisini bu konuda ikna edemedi.(!) Saadet Partisi grubumuzun emeklilere seyyanen zam verilmesi önerisi Ak Parti-MHP oylarıyla reddedildi. Emekliler yine açlık sınırının altında bir maaşa mahkum edildi" ifadelerini kullandı.

Günün Diğer Haberleri