Karaahmetoğlu Üreticiyi Değil Özel Sektörü Düşünüyor

RSTO Başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, yaş çay sezonu öncesi ilginç açıklamalarda bulundu

RİZE - 02-05-2024 10:50

Haber: Sümeyye ÇELİK

RTSO başkanı Şaban Aziz Karamehmetoğlu, özel sektörün devletin açıkladığı fiyata bağlı kalmak mecburiyetinde olmadığını belirterek, “"Özel sektörün fiyatlamasını bir standarda kavuşturamaması hem özel sektörü hem de çay üreticisini zor durumda bırakmaktadır. Özel sektörün kendini markalaştıramaması ve fiyatlandırmasını ÇAYKUR’un belirlediği rakama bağlaması doğru değildir" dedi.

Özel sektörün zor şartlar altında olduğunu kaydeden Karaahmetoğlu, "Bugünün şartlarında %60 oranında yıllık faiz ile özel sektör işletmelerinin nakde ulaşması ve üreticiye rahat ödeme yapması, işletmeyi sürdürmesi zor görünüyor" dedi. Ayrıca, bankaların bu süreçte özel sektöre %60 faiz ile kredi vermesinin zor olacağını ifade etti.

Çay sektörünün uzun ömürlü olabilmesi için müstahsilin ve işletmecinin belirli standartlara uyması gerektiğini vurgulayan Karamehmetoğlu, "Ürün randımanına göre fiyat politikası olmalı. Maalesef müstahsil ne getirirse kabul edilen bir sistem ile çay sektörünün uzun bir ömrü olmayacak" şeklinde konuştu. Karamehmetoğlu'nun açıklamalarıyla birlikte çay sektöründe fiyat politikalarının belirlenmesi ve özel sektörün sürdürülebilirliği konusunda önemli bir tartışma başladı.

Günün Diğer Haberleri