İYİ Parti’de Ordu Senaryosu: Fatih Titiz ve Enver Yılmaz İçin Yeni Dönem Hesapları

İYİ Parti kulislerinde Ordu merkezli yeni siyasi senaryolar konuşulmaya başlandı. Parti içinde hem yerel hem de genel siyaseti etkileyebilecek olası adaylık planlarının, erken ya da zamanında yapılacak genel seçimler öncesinde şekillenmeye başladığı öne sürülüyor.

ORDU - 07-06-2026 10:11

Kulislerde konuşulanlara göre, son dönemde Ordu genelinde yoğun saha çalışmaları yürüten İYİ Parti Ordu İl Başkanı Fatih Titiz, milletvekilliği hedefi doğrultusunda çalışmalarını sürdürüyor. İl genelinde vatandaşlarla sık sık bir araya gelen Titiz’in yürüttüğü programların, olası bir genel seçim hazırlığı olarak değerlendirildiği ifade ediliyor.

Siyasi kulislerde dikkat çeken bir diğer iddia ise Titiz’in medya alanındaki yatırımlarıyla ilgili. Özel bir televizyon kanalı kurduğu belirtilen Titiz’in, bu adımla hem bölgesel yayıncılık alanında etkinlik oluşturmayı hem de siyasi iletişim gücünü artırmayı amaçladığı konuşuluyor.

Enver Yılmaz İçin Ankara ve İstanbul Formülü

Kulislerde adı geçen bir diğer isim ise Ordu siyasetinin deneyimli isimlerinden Enver Yılmaz oldu.

İddialara göre Enver Yılmaz için genel seçimlerde Ordu dışında bir adaylık formülü değerlendiriliyor. Özellikle Karadeniz kökenli seçmenin yoğun olarak yaşadığı İstanbul seçim bölgeleri ile Ankara’nın olası seçenekler arasında bulunduğu öne sürülüyor.

Parti kaynaklarına dayandırılan değerlendirmelerde, Yılmaz’ın İstanbul veya Ankara’dan milletvekili adayı gösterilmesinin, hem genel merkez siyasetine daha yakın bir pozisyon oluşturacağı hem de partinin büyükşehirlerdeki oy potansiyeline katkı sağlayacağı ifade ediliyor.

Nihai Hedef Büyükşehir Belediyesi mi?

Siyasi kulislerde en çok konuşulan başlıklardan biri ise Enver Yılmaz’ın uzun vadeli siyasi planları oldu.

İddialara göre Ankara veya İstanbul’dan milletvekili seçilmesi halinde Yılmaz’ın ulusal siyasette daha görünür bir konuma ulaşacağı, bunun da ilerleyen süreçte Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için güçlü bir siyasi zemin oluşturacağı değerlendiriliyor.

Kulislerde dile getirilen görüşlere göre bu senaryoda Fatih Titiz’in Ordu’daki teşkilat yapılanmasında daha etkin bir rol üstlenmesi, Enver Yılmaz’ın ise Ankara’daki siyasi ağırlığını kullanarak Ordu üzerindeki etkisini sürdürmesi planlanıyor.

Ancak söz konusu değerlendirmelerin tamamının siyasi kulislerde konuşulan iddialardan ibaret olduğu, İYİ Parti Genel Merkezi tarafından bu yönde herhangi bir resmi açıklama yapılmadığı da belirtiliyor.

Önümüzdeki dönemde genel seçim takviminin netleşmesiyle birlikte İYİ Parti’nin Ordu ve metropol şehirlerde nasıl bir adaylık stratejisi izleyeceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Günün Diğer Haberleri