İlçe Tarım Müdürlüğünün 6 Aylık Çalışması İkizdere’de Değerlendirildi

İl Müdürü Murat Genç İle Birlikte İlçe Şube Müdürleri Toplantısında Hayvan Hastalıklarını Önleme Ve Çiftçilere Yapılabilecek Yardımlar Ele Alındı

RİZE - 23-07-2023 17:45

 

İsmet Kösoğlu

İl Tarım Müdürü ve Yönetimi İkizdere de. İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Genç başkanlığında İlçe ve Şube Müdürleri İkizdere de bir araya gelerek yapılan İkizdere’de yapılan çalışmaları değerlendirdi.

    İkizdere İlçe Tarım Müdürlüğünün ev sahipliğinde ilçe sosyal tesisinde yapılan toplantıda İlçe Tarım Müdürlüğünün 6 aylık çalışmaları hakkında İlçe Müdürü Murat Kutluk tarafından bilgi verildi. İlçe Tarım Müdürü Murat Kutluk’’ İlçemizin tarım ve hayvancılığının belli bir düzeye getirilmesi yönünde hayvancılık ile uğraşan çiftçilerimize ihtiyaçları doğrultusunda yapılması gereken destekler konusunda bilgilendirmelerimiz devam ediyor.

                              Suni tohumlama kaliteyi arttırdı

     Özellikle Suni tohumlama faaliyetlerinin bir nebzede olsa ilçe hayvancılığının kalitesini artırdığını ve vatandaşın mağduriyet yaşamadan kızgınlığa gelen hayvanını 7/24 tohumlama yaptırma imkânına sahip oluyor. Suni tohumlama projesinin ilçede özel Klinik ve yeterli erkek hayvan olmadığından çok yerinde bir proje olduğunu dile getirdi. İl Müdürümüz Murat Genç öncülüğünde hayata geçirilen bazı projelerin son durumları konusunda bilgi verildi.

    İlçemiz sınırları içinde yer alan Yayla ve Meraların kullanımı, Şap vb. hastalıkların yayılımının önlenmesi ve aşılama çalışmaları, İlçemiz Büyükyayla yaylasında ortaya çıkan ve hızla yayılım gösteren Şap hastalığı ile Mücadelede alınan tedbirler ve son durum hakkında bilgi alışverişinde bulunuldu.

    İl Müdürü Murat Genç’e göreve geldiği ilk günden bu yana İlçe Müdürlüğüne vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkür ediyorum dedi.

    İkizdere Sosyal tesislerinde yapılan toplantı sonrası İl Müdürü Murat Genç ve Müdür Yardımcısı birlikte ilçe İkizdere Kaymakamı Mustafa Salih Bayram ziyaret edilerek çalışma hakkında bilgi verildi.

Günün Diğer Haberleri