İDEOLOJİK EĞİTİM MODELİNİ REDDEDİYORUZ

CHP Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar, “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı altında Türkiye'ye dayatılan eğitim modelinin ideolojik olduğuna işaret ederek, “Ülkemizin Orta Çağ karanlığına değil, bilimin ışığıyla aydınlanan genç nesillere ihtiyacı var” vurgusu yaptı.

TEKİRDAĞ - 08-05-2024 15:03

Cumhuriyet Halk Partisi Tekirdağ Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Nurten Yontar, Millî Eğitim Bakanlığı’nın “Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” adı altında Türkiye'ye dayattığı ideolojik eğitim modelini reddettiklerini söyledi.
Türkiye’nin bilimin ışığıyla aydınlanan genç nesillere ihtiyacı olduğuna vurgu yapan Yontar, eğitimde taleplerini şöyle sıraladı: “Cumhurbaşkanının seçim vaadi olan mülakat uygulamasını kaldırın. 2002 yılında sayıları 68 bin olan, bugün ise 1 milyona yaklaşan atanmayan öğretmen sorununu çözün.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN UYGULAMASINDAN VAZGEÇİN
Üreten, düşünen insanlar yerine biat edecek, itaat edecek bir nesil yetiştirme hedefinden vazgeçin. Yoksulluk sınırının altında yaşamaya mahkûm ettiğiniz 1 milyon 155 bin öğretmenin ekonomik sorunlarını çözün. Ücretli ve sözleşmeli öğretmen uygulamasından vazgeçin. ÇEDES Projesi'yle pedagojik formasyonu olmayan kişileri değil rehber öğretmenleri atayın. Ülkemizin Orta Çağ karanlığına değil, bilimin ışığıyla aydınlanan genç nesillere ihtiyacı var.”

Günün Diğer Haberleri