İBB'ye 'yolsuzluk' soruşturması: 210 personel ifadeye çağrıldı

Mali Şube ekipleri 200'ün üzerinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi personelini ifadeye çağırdı. İfadeye çağrılanların arasında AK Parti döneminde çalışmış isimlerin de yer aldığı öğrenildi. Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan da ifadeye çağrılanlar arasında yer aldı.

SİYASET - 22-10-2025 09:46

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne (İBB) yönelik 'yolsuzluk' soruşturmasında operasyonlar devam ederken İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Mali Şube ekipleri belediyeye bağlı iştiraklerde çalışan kişileri ifadeye çağırdı.
Mali Şube ekipleri İBB'de görev yapmış 200'ün üzerinde İBB bürokratı ve iştiraklerde çalışan personeli ifadeye çağırdı.
CHP'li Artvin Hopa Belediye Başkanı Utku Cihan da İBB soruşturması kapsamında ifadeye çağrıldı.
ARALARINDA AK PARTİ DÖNEMİNDEN İSİMLER DE VAR
İfadeye çağrılanlar arasında sadece mevcut çalışanlar değil, AK Parti döneminde görev yapmış bazı isimlerin de bulunduğu belirtildi. Son iki gün içinde ifade çağrılarında dikkat çeken bir artış yaşanırken, ifade verenler hakkında şu ana kadar herhangi bir gözaltı işlemi uygulanmadı. Yaklaşık iki aydır süren ifade sürecinin, soruşturmanın derinleşmesi ve iddianamenin hazırlanmasının ardından hız kazandığı belirtildi.

Günün Diğer Haberleri