Galatasaray-Beşiktaş derbisinden öne çıkanlar

Spor Toto Süper Lig'de 13. haftanın dev derbisinde Galatasaray, Beşiktaş'ı 2-1 mağlup etti. Haftanın maçından öne çıkan detayları sizler için derledik...

FUTBOL - 06-11-2022 12:22

 

Galatasaray`ın Arjantinli yıldızı Mauro Icardi, Beşiktaş karşısında `duble` yaptı. İlk yarıda sol ayağıyla yaptığı sert vuruş ile takımını öne geçiren tecrübeli forvet, ikinci yarıda kafayla topu filelere göndererek takımına galibiyeti getirdi.

Beşiktaş`ın milli golcüsü Cenk Tosun, Galatasaray karşısında bu sezon deplasmanlarda kaydettiği ilk gole imza attı. Daha önce Trabzonspor ve HangiKredi Ümraniyespor karşısında toplam 3 gol bulan Cenk, bu seneki ilk deplasman golünü Galatasaray`a attı.

Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk, Şenol Güneş`e karşı ilk galibiyetini aldı. Daha önce 7 kez karşılaşan ikilinin mücadelelerinde Güneş 6 kez galip ayrılmış, bir karşılaşma berabere sonuçlanmış
Galatasaray`da Barış Alper Yılmaz, Beşiktaş karşısında bu sezon ilk kez ilk 11`de süre buldu. Genç futbolcu, mücadelenin ilk yarısında Mauro Icardi`nin attığı golün asistine imzasını attı.

Beşiktaş`ta son haftalarda yaşanan sakatlık kervanına iki isim daha eklendi. Maça sağ ve sol bekte başlayan Valentin Rosier ve Umut Meraş, yaşadıkları sakatlıklar nedeniyle 90 dakikayı tamamlayamadılar.

Galatasaray`da kırmızı kart cezaları sona eren Abdülkerim Bardakcı ve Sacha Boey, derbiyle beraber ilk 11`e döndü. Her iki oyuncu da mücadelede 90 dakika sahada kaldı.

Karşılaşmanın uzatma dakikaları çeşitli gerginliklere sahne oldu. Bir pozisyonda taç kullanmak için topun peşinden giden Beşiktaşlı oyuncu Tayfur Bingöl`ün top toplayıcıya yaptığı müdahale sonrası Galatasaray kulübesinde yer alan oyuncular, siyah-beyazlı futbolcunun üstüne yürüdü. Tayfur daha sonra sarı kart görürken, stat hoparlöründen "Tahriklere kapılmayın" diye anons yapıldı.

Galatasaraylı futbolcular, derbi galibiyetini maç sonunda taraftarlarıyla kutladı. Sarı-kırmızılı ekibin oyuncuları, sahaya getirilen bayrak ve karşılıklı yapılan tezahüratla üç puan coşkusunu yaşadı.

Sarı-kırmızlıların teknik direktörü Okan Buruk, antrenörlük kariyerindeki ilk derbiden zaferle ayrıldı.

Galatasaray`a 2-1 mağlup olan Beşiktaş, şampiyonluk yolundaki rakipleri karşısında sezonun ilk yarısında oynadığı maçların hiçbirini kazanamadı. Ligin geride kalan haftalarında Medipol Başakşehir`e yenilen, Fenerbahçe ve Trabzonspor`la berabere kalan siyah-beyazlı ekip, Galatasaray deplasmanından ise puansız döndü.
 

Günün Diğer Haberleri