Ev Kiralarındaki Artış Ve Tutum, Utanılması Gereken Şiddet Düzeyine Ulaştı

Şiddetsiz Toplum Derneği Başkanı Rıza Sümer, ev kiralarındaki artışın, ev sahibi ve emlak danışmanlarının tutumlarının utanılması gereken şiddet düzeyine vardığını, konunun artık matematikle değil, akıl ve vicdanla ilişkili hale geldiğini açıkladı.

RİZE - 26-03-2023 14:20

 

Sümer açıklamasında şunları dile getirdi. “Gençlik, spor, şiddet ve gazetecilik alanlarında geçen uzun yıllarıma göre, yaşantımın en kısa açıklamasını yapıyorum. Türkiye’ nin, salgın ve deprem sürecinde hiç kira almayan veya zam yapmayan vicdanlı, yürekli ve insancıl ev sahiplerini görmüştür, görmektedir. Ancak, çok büyük çoğunluk inanılmaz ve şiddet dolu bir tutum içindedir. Depremzede, acılı insanlar, zorda olanlar demeden ev kiralarını aşırı artıranları, yasaların boşluklarından yararlanarak kiracılarını kapı önüne koymaya çalışanları ve sokakta kalmak zorunda bırakanları gördükçe utancım doruğa çıkıyor” dedi.

Sümer, “Hükümet, yüzde 25 kira artışını sabitlemeli, ev sahibi-kiracı arasında daha farklı şiddet örnekleri yaşanmadan, süreci, adalet, güvenlik ve hukuk kuruluşları ile ortaklaşa yönetmelidir. Hükümet, ivedi hareket etmelidir. Çünkü süreç matematik değerlerden, psikolojik ve yaşamsal noktalara gelmiştir. Aman dikkat! “dedi

 

Günün Diğer Haberleri